Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 december 2002
·

Inbraak in woning Noordwijkerhout
In de nacht van zondag 8 op maandag 9 december werd er ingebroken in een woning aan de Herenweg. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is audioapparatuur, geld en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto brandt uit Oegstgeest
Door vermoedelijk een technische oorzaak brandde op maandag 9 december rond 15.30 uur op de westbaan van de Rijksweg A44 een bestelauto volledig uit. De auto werd bestuurd door een 27-jarige man uit Leiden. De man bleef ongedeerd. De brandweer bestreed het vuur. Het verkeer op de Rijksweg ondervond hinder van de brand.

Aanrijding Leiden
Een 75-jarige man uit Leiden sloeg op maandag 9 december rond 12.55 uur op de kruising Haagweg met de Rijnzichtbrug met zijn fiets plotseling links af zonder duidelijk richting aan te geven. Een achteropkomende 34-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn wist de man niet meer te ontwijken. Een aanrijding volgde. De man is met letsel aan de schouder overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis.

Aanhoudingen na vernielingen Koudekerk aan den Rijn
Naar aanleiding van een aantal incidenten in oktober en begin november heeft de politie vorige week vijf jongeren uit Kouderkerk aan den Rijn aangehouden. De jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar worden ervan verdacht in de periode van zondag 13 tot met donderdag 31 oktober ruiten van woningen te hebben ingegooid. Ze worden verdacht van achttien zaken.
Tevens worden de jongeren verdacht van brandstichting aan een container op woensdag 2 oktober op het Klaverenplantsoen door middel van vuurwerk. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten ook betrokken zijn geweest bij diefstal uit kleedruimten van een sportclup in Koudekerk aan den Rijn. De diefstal werd gepleegd op maandag 4 november. Uit de kleedruimten werden vier mobiele telefoons en een geldbedrag meegenomen. Inmiddels zijn alle goederen weer terug naar de eigenaren.

Aanrijding Bergambacht
Een 52-jarige automobilist uit Bergambacht reed op maandag 9 december rond 15.35 uur een uitrit aan de Zuidbroek uit. Hij verleende bij het verlaten van de uitrit geen voorrang aan een over de Zuidbroek rijdende auto bestuurd door een 21-jarige automobilist uit Bergambacht. Een aanrijding volgde. De bestelauto van de 52-jarige man belandde door de klap in een sloot. De bestuurder bleef zelf ongedeerd. De 21-jarige automobilist is met onder meer met letsel aan de elleboog voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Van beide auto's bleek weinig meer over.

Aanrijding Nieuwerkerk aan den IJssel
Een 20-jarige automobilist uit Enschede remde op maandag 9 december rond 17.30 uur op de Zuidbaan van de Rijksweg 20 te laat voor voor hem in een file rijdende auto's. Hij reed daarop met zijn auto in op een 45-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Door de klap belandde deze op een 51-jarige automobiliste uit Berkel en Rodenrijs. De automobiliste bleef ongedeerd. De Nieuwerkerker werd met een hoofdwond en nekletsel overgebracht naar het Groene Harte Ziekenhuis in Gouda.

Snelkraak bij elektronicawinkel Stolwijk
Op dinsdag 10 december rond 04.25 uur pleegden onbekenden een snelkraak bij een elektronicawinkel aan de Wijdstraat. Met een auto reden zij de aluminiumpui en een ruit aan diggelen. Vervolgens laadden zij twee plasmatelevisies en twee homecinema sets in en gingen er vandoor. De auto werd even later leeg in de Zwaluwhof teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.