Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 10 december 2002

FIF - 26031 Plan van aanpak samenwerking op het terrein van belastingen tussen de gemeenten van Parkstad Limburg Het college van b&w van Heerlen heeft besloten te gaan onderzoeken hoe samenwerking op het gebied van belastingen in Parkstad Limburg verder uitgewerkt kan gaan worden. Tijdens dit eerste onderzoek zal met name de uitgangspositie van de belastingdiensten in de gemeenten onderzocht worden. Vervolgens zal in kaart gebracht worden of er vanuit de verschillende uitgangsposities wellicht samenwerking mogelijk is.

WWS 18084 Evaluatieonderzoek Historische musea
Het college heeft kennis genomen van het interne evaluatieonderzoek over de afdeling Historische Musea van de dienst WWS. Sinds 1 januari 1999 zijn het Thermenmuseum, kasteel Hoensbroek en het Geon organisatorisch ondergebracht bij deze afdeling. Het evaluatieonderzoek is eind 2000/2001 uitgevoerd. Dit onderzoek is inmiddels door de OR geaccordeerd. In het rapport worden een aantal puur interne aanbevelingen gedaan, waarvan een groot gedeelte inmiddels is uitgevoerd.

AZ - 26007 Samenvoeging stemdistricten
Bij verkiezingen is de gemeente Heerlen onderverdeeld in 51 stemdistricten. In ieder district is een stembureau gevestigd. Gebleken is dat het stembureau in district 106 in Nieuw Lotbroek voor de verkiezing van januari niet beschikbaar is. Er was geen alternatieve locatie beschikbaar en een herziening van de districten is gezien de korte voorbereidingstijd niet meer haalbaar. Daarom heeft het college van B&W besloten het district 106 tijdelijk samen te voegen met het district 105 (ook in Nieuw Lotbroek). De mensen in beide districten moeten aan de Burg. Slanghenstraat stemmen. In maart geldt wel weer de oude indeling.

WWS - 24596 Subsidieaanvragen op basis van het "Actieprogramma Cultuurbereik Heerlen 2001-2004"
Het college heeft besloten een viertal subsidieaanvragen in het kader van het Actieprogramma Cultuurbereik 2001-2004 te honoreren en in totaal 10.268,47 beschikbaar te stellen. Met het actieprogramma wil de gemeente een bijdrage leveren aan de verbreding van het cultuurbereik. Het grootste gedeelte van de subsidie is bestemd voor een project dat binnenkort voor iedereen te bezichtigen zal zijn. Met gebruik van diaprojectoren, computers en beamers zullen op drie etages van het Glaspaleis stilstaande en bewegende beelden geprojecteerd worden aan twee verschillende kanten/zijden. Het project duurt twee weken in de december en januari-avonduren. Op deze wijze maakt een groot publiek (centrumbewoners, kerst-kooppubliek, passanten, etc) op een onverwacht moment en op een buitengewone locatie kennis met deze multimediapresentatie.

WWS - 26404 Motie eindejaarsuitkering
Zie persbericht

Gemeente Heerlen, 10 december 2002
Afdeling Communicatie
tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl