Gemeente Den Haag

2002-12-10: Europa steunt herontwikkeling Petroleumhaven


---

Het college van B & W stemt in met de toekenning van Europese gelden van het programma Doelstelling 2 (D2) Den Haag Centrum Zuid aan de ontwikkeling van het gebied Petroleumhaven tot een kwalitatief en kwantitatief duurzaam bedrijventerrein. Deze voorziening levert naast 160 tijdelijke arbeidsplaatsen op de lange termijn 700 vaste arbeidsplaatsen.

Het Europese programma Doelstelling 2 Stedelijke gebieden (D2) steunt financieel de verbetering van gebieden met een sociaal-economische achterstand, voor Den Haag het gebied Centrum Zuid. Met de toekenning van gelden aan het operationele plan Petroleumhaven wordt een impuls gegeven aan de realisering van 23.000 m2 bedrijfsruimten en aan de toename van de werkgelegenheid met 160 tijdelijke arbeidsplaatsen en 700 vaste arbeidsplaatsen.
De herontwikkeling van het verouderde industriegebied resulteert in een duurzaam en toegankelijk bedrijfsterrein. Voor de verkeersdoorstroming in het gebied worden nieuwe ontsluitingswegen aangelegd. Momenteel is de bodemsanering van het terrein in volle gang. De start van de nieuwbouw hoeft echter niet te wachten totdat de gehele sanering is voltooid. Binnen enkele jaren zullen de eerste bedrijven zich in het herontwikkelde Petroleumhaven-gebied kunnen vestigen.

D2 programma subsidieert dertien projecten
Het Haagse D2 programma is eind 2001 gestart en loopt door tot 2008. Voor deze periode is door de Europese Commissie voor Den Haag 29 miljoen beschikbaar gesteld. Hiervan is inmiddels bijna 8 miljoen toegekend aan dertien projecten, inclusief de Petroleumhaven. Het gaat om projecten die de economische aantrekkingskracht in het programmagebied Den Haag Centrum Zuid versterken, het midden- en kleinbedrijf ondersteunen, informeren over de mogelijkheden van het beroepsonderwijs c.q. werk en toeristische activiteiten stimuleren.

last update: 11-12-2002 14:06:10 ;pag.: 17336; auteur: 616;cat.: