Gemeente Den Helder

03-12-2002
Bewonersavond dak- en thuislozenopvang Visbuurt Onlangs heeft de Woningstichting het voormalig hotel Het Wapen van Den Helder' aangekocht met de bedoeling hiermee de Stichting Dak- en Thuislozenopvang aan een nieuw onderkomen te helpen. Om hierover van gedachten te wisselen houden vertegenwoordigers van de Visbuurt en het college van B&W daarom op woensdag 11 december 2002 een gezamenlijke informatie- en discussieavond voor iedereen die in de Visbuurt woont of werkt. De bijeenkomst is in de grote zaal van de Vredeskerk aan de Torplaan 26 en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren open.

Het doel van deze bijeenkomst is antwoord te geven vragen zoals: Waar hebben we het precies over'?, Hoe kijken buurtbewoners aan tegen de vestiging van een pension voor dak- en thuislozen in de Visbuurt'? en Hoe nu verder'?

De avond, die wordt begeleid door een onafhankelijk voorzitter, bestaat uit twee gedeelten. Het eerste deel staat in het teken van informatie. Die informatie geven vertegenwoordigers van de Vereniging Visbuurtbelangen i.o., het gemeentebestuur, de Stichting voor Dak- en Thuislozenopvang (SDTO), GGZ Noordduyne (organisatie voor geestelijke gezondheidszorg), Triton verslavingszorg, de GGD en het Dak- en Thuislozenverbond. Zij benaderen het onderwerp vanuit hun eigen specifieke invalshoek.
Ook zijn vertegenwoordigers van de Woningstichting en de politie Noord-Holland Noord aanwezig tijdens deze avond.

In het tweede deel van de avond komen de bewoners aan het woord. In eerste instantie is het woord aan de Vereniging Visbuurtbelangen in oprichting. De vereniging heeft de diverse vragen van mensen uit de buurt gebundeld en legt die voor aan de verschillende vertegenwoordigers. Daarna is er nog gelegenheid om vragen te stellen en meningen naar voren te brengen.
Indien u interesse heeft om de avond bij te wonen, dan bent u hierbij van harte uitgenodigd.
« terug