Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-12-2002

Televisie
LUNCH-TV
Uitzending woensdag 11 december
Nederland 2 - 12.40 uur


UITREIKING MET DIEREN MEER MENS AWARD

Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt de verkiezing van de 'Met dieren meer mens Awards' georganiseerd voor de Instelling van het Jaar en het Huisdier van het Jaar. De finale vindt dit jaar plaats op woensdag 11 december 2002 en wordt in een feestelijke special van het TROS-programma LUNCH-TV uitgezonden.

Er zijn twee categorieën waarin een Award wordt uitgereikt. De categorie Huisdier van het Jaar en de categorie Instelling van het Jaar. Het huisdier van het Jaar wordt gekozen uit de inzendingen van mensen die hun dier de liefste, bijzonderste en meest onmisbare van ieder dier vinden. Een vakkundige jury bestaande uit Martin Gaus (voorzitter) en Belinda Meuldijk bepalen de winnaars. Ook wordt de Instelling van het Jaar gekozen. Dit is een instelling, project, of organisatie welke zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de relatie tussen mens en huisdier. De winnende stichting mag een wens kenbaar maken die de stichting gaat realiseren.

Voor 2002 zijn de volgende instellingen/projecten genomineerd: S Stichting Humanitas, een project voor huisdieren in de ouderenzorg. S Dieren in het ziekenhuis, een gezamenlijk project van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, de dierenambulance Utrecht en de kinderboerderij Griftsteede. S De Federatie Dierenambulances Nederland, het landelijke orgaan van dierenambulances waar negentig regionale dierenambulances bij zijn aangesloten.

De verkiezing van de 'Met dieren meer mens Award' is een initiatief van de stichting 'Met dieren meer mens', en wordt in samenwerking met de TROS en de dierenspeciaalzaken georganiseerd.



Ingezonden persbericht