Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

http://www.minszw.nl

MIN SZW:Arbeidsongeschiktheidsrisico grote werkgevers openbaar

Nr. 2002/180
11 december 2002

Eerste Kamer akkoord met openbaarmaken arbeidsongeschiktheidsrisico grote werkgevers

Gegevens over het arbeidsongeschiktheidsrisico bij grote werkgevers worden in de toekomst openbaar gemaakt. Hierdoor kunnen werkgevers en werknemers de WAO-instroom van hun bedrijf vergelijken met andere bedrijven binnen en buiten de sector. Openbaarmaking stelt werkgevers en werknemers in staat de prestaties op het terrein van arbeidsomstandigheden, verzuimbegeleiding en reïntegratie te vergelijken met andere bedrijven. Daarnaast kan openbaarmaking bedrijven en werknemers stimuleren om de WAO-instroom te verminderen.

Dit staat in het Wetsvoorstel instroomcijfers WAO van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Eerste Kamer heeft hiermee ingestemd. De wet gaat gelden vanaf volgend jaar. Het eerste overzicht van de arbeidsongeschikheidsrisico's van grote werkgevers wordt uiterlijk op 1 juli 2003 gepubliceerd.

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) wordt verantwoordelijk voor het jaarlijks openbaar maken van het arbeidsongeschiktheidsrisico van grote werkgevers. Bedrijven hoeven geen extra administratie bij te houden omdat het UWV gebruik kan maken van beschikbare informatie. Het UWV zal het overzicht van de WAO-risico's op zijn internetsite publiceren en gaat de gegevens ook actief onder de bedrijven verspreiden. Het UWV zal tevens een toelichting publiceren waarin staat wat wel en wat niet uit de cijfers kan worden afgeleid.

Alleen de WAO-gegevens van bedrijven met meer dan 250 werknemers (ongeveer 4.000 bedrijven in Nederland) worden openbaar. Kleine bedrijven zijn uitgezonderd van de wet, omdat de instroomcijfers per kleine onderneming geen representatief beeld geven. De cijfers per branche zijn wel openbaar.

Ook het arbeidsongeschiktheidsrisico in de uitzendbranche wordt door middel van deze regeling openbaargemaakt. Hoewel werknemers in deze sector over het algemeen bij andere bedrijven werken, is het ook voor uitzendbureaus belangrijk om een beter inzicht in de eigen WAO-instroom te krijgen. Hiermee kunnen zij de arbeidsomstandigheden voor hun werknemers verder verbeteren.

11 dec 02 10:14