Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-12-2002 Persbericht district Eemland zuid, 09.15 uur

Rijden op gestolen fiets

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een vrouw aangehouden omdat zij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 14.00 uur zagen agenten een 37-jarige vrouw uit Amersfoort fietsen over het voetpad aan het Willem Barendsstraat. De ambtshalve bekende van de agenten werd staande gehouden en gecontroleerd. Bij de agenten was bekend dat Amersfoortse nooit een op een fiets reed en er nu wel een had. Nader onderzoek wees uit dat de fiets zojuist gestolen was. De vrouw werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding fiets/auto

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag vond er een aanrijding plaats waarbij een meisje licht gewond raakte. Omstreeks 17.20 uur reed een 13-jarig meisje uit Amersfoort over de Hooglandseweg Noord en stak de Ringweg Koppel over. Ze negeerde hierbij echter het rode verkeerslicht. Een 51-jarige man uit Amersfoort kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed het meisje aan. Het meisje raakte licht gewond maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een automobililist aangehouden omdat hij onder invloed reed. Omstreeks 21.10 uur controleerden agenten een 44-jarige automobilist uit Soesterberg op de Nijkerkerstraat. Onderzoek wees uit dat hij teveel gedronken had en hij blies op het bureau 1.40 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg tevens een rijverbod van 6 uur.