Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur

Snelheidscontroles

KOCKENGEN / VINKEVEEN / MONTFOORT De politie heeft op dinsdag 10 december op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

De radar stond tussen 09.45 uur en 11.45 uur op de Provincialeweg N 401 in Kockengen opgesteld. In die tijd passeerden 671 voertuigen de radarpost, 32 reden harder dan de maximumsnelheid van 80 km/u, met een uitschieter van 113 km/u.

Tussen 10.00 uur en 12.00 uur werd op de Provincialeweg N 201 in Vinkeveen gecontroleerd. Van de 1752 voertuigen die de radar passeerden, reden er 70 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u.

Op de M.A. Reinaldaweg (Provincialeweg N 401) in Montfoort werd tussen 13.15 uur tot 15.00 uur de snelheid van 452 voertuigen vastgelegd. 9 Bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/u. De topper was 102 km/u.

Inbreker aangehouden

OUDEWATER In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 december is een inbreker aangehouden.

Rond 01.30 uur zagen politiemensen een bestelbus op de Kerkwetering rijden. Toen zij het voertuig natrokken, bleek deze van diefstal afkomstig te zijn. Het voertuig was in de nacht van 28 op 29 november 2002 in Oudewater gestolen. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar die ging er vandoor. Tijdens de achtervolging herkenden de politiemensen de bestuurder als een 38-jarige man uit Oudewater. Op het industrieterrein stopte de verdachte en ging er te voet vandoor. Ondanks een onderzoek in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen. In het laadruim van de bestelbus bevonden zich o.a. twee levende ganzen in een kooi.

Rond 04.15 uur kreeg de politie de melding dat een persoon zich verdacht op het industrieterrein ophield. Bij een onderzoek ter plaatse zagen politiemensen dat op de Wilgenweg een slot van een bouwkeet was geforceerd. De keet bleek vanaf de binnenzijde te zijn afgesloten. Toen de politiemensen zich de toegang tot de keet hadden verschaft, troffen zij daar de bovengenoemde 38-jarige verdachte uit Oudewater aan. Hij werd aangehouden en in het politiebureau ingesloten. De aangetroffen ganzen zijn opgehaald door de dierenambulance.

Onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 december reed een automobilist die onder invloed van alcohol verkeerde, frontaal op een geparkeerde auto.

Rond 01.35 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Baambrugse Zuwe. Ter plaatse bleek dat een 58-jarige man uit Vinkeveen in zijn auto was gestapt zonder deze eerst ijsvrij te maken. Daardoor bleek zijn zicht erg slecht te zijn. Op de Baambrugse Zuwe schampte hij eerst een lantaarnpaal en reed enige honderden meters verderop frontaal tegen een rechts van de weg geparkeerde auto op.

De automobilist werd in een woning van een buurtbewoner opgevangen. Daar hij klaagde over pijn in zijn borst, werd hij door het personeel van een ambulance onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,2 promille, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.