Ingezonden persbericht

Bell Microproducts Solutions introduceert complete backup-oplossing voor middelgrote bedrijven

Enterprise Backup Executor - snelle backup & restore, centraal beheer en volledig geïntegreerd

Almere, 11 December 2002 - Bell Microproducts Solutions, vooraanstaande Europese distributeur van storage-oplossingen, introduceert met de Enterprise Backup Executor een instapmodel backup-oplossing voor middelgrote organisaties. Deze nieuw backup-oplossing biedt ondernemingen één flexibel systeem voor een snelle, complete backup van data in een heterogene ICT-infrastructuur. De Enterprise Backup Executor is ontwikkeld in samenwerking met Legato en HP. Het nieuwe backup- & restore-systeem van Bell Microproducts biedt bedrijven een schaalbaar en kosteneffectief alternatief voor de grote diversiteit aan opslagsystemen en tapes en de daarbij behorende beheerinspanningen. De Enterprise Backup Executor vereist nauwelijks beheer doordat het systeem geïntegreerde hard- en software bevat. Door deze kenmerken is de Enterprise Backup Executor een rendabele investering voor organisaties.

Bedrijven worden geconfronteerd met groeiende hoeveelheden data die op een betrouwbare en kostenefficiënte wijze opgeslagen en beschikbaar moeten zijn. Veel organisaties gebruiken hiervoor uiteenlopende systemen en oplossingen, die vaak gekoppeld zijn aan een specifieke server. Met de Enterprise Backup Executor kunnen bedrijven alle backup- en restore-taken centraal beheren. Bovendien is dit systeem uitgerust met de meest geavanceerde tapetechnologieën voor snelle en efficiënte gegevensopslag. Op deze wijze worden bedrijfsgegevens eenduidig en betrouwbaar opgeslagen en zijn zo snel beschikbaar na eventuele calamiteiten. De backup-omgeving is eenvoudig uit te breiden wanneer ondernemingen geconfronteerd worden met een snelle groei van de hoeveelheid bedrijfsgegevens door de grote schaalbaarheid van het systeem.

De specificaties
Enterprise Backup Executor is gebaseerd op een HP Proliant Server met een geoptimaliseerd Linux-besturingssysteem met twee gemirrorde harddisks en de Legato Networker Business Edition. Deze krachtige backup & recovery-combinatie ondersteunt tot twaalf parallelle backup streams van acht clients. De belastingverdeling over verschillende kanalen en drives tijdens een backup verkort de backup-periodes. Deze nieuwe backup-oplossing wordt geleverd met één of twee SDLT tape drives en maximaal 26 autoloader slots. Hoewel de Enterprise Backup Executor zelf gebruik maakt van Linux, ondersteunt deze oplossing platforms als Windows, Windows XP Professional, Solaris, HP-UX, Tru64 Unix, IRIX, Linux en Netware. Dit maakt de oplossing zeer geschikt voor heterogene omgevingen. In complexe bedrijfssituaties met diverse servers, besturingssystemen en applicaties is de Enterprise Backup Executor ook inzetbaar binnen een SAN-oplossing. De oplossing beschermt database-applicaties op basis van Oracle, Microsoft Exchange, Microsoft SQL, IBM DB2, IBM Informix, IBM Lotus Notes, Sybase en SAP R/3, zonder dat deze daarvoor offline gezet hoeven te worden. Bovendien worden bestanden die op dat moment in gebruik zijn, automatisch in de backup meegenomen.

De Enterprise Backup Executor van Bell Microproducts Solutions wordt geleverd als complete, direct inzetbare oplossing, inclusief installatie op locatie en drie jaar on site servicegarantie. Voor meer informatie over de Enterprise Backup Executor kunt u contact opnemen met Bell Microproducts Solutions in Almere via het nieuwe telefoonnummer +31 (0)36 547 82 00 of via info.nl@bellmicro.eu.com.

Bell Microproducts Solutions
Bell Microproducts Solutions is één van grootste Value Add Storage Distributors van Europa. Doelstelling is om de meest geavanceerde oplossingen voor SAN (Storage Area Network), NAS (Network Attached Storage) en storage-beheer te ontwikkelen en leveren.
Bell Microproducts Solutions BV is onderdeel van de Bell Microproducts Solutions Group met het hoofdkantoor in Almere en vestigingen in België (Mechelen), Duitsland (Dreieich/Frankfurt - Main) en Oostenrijk (Wenen). Bell Microproducts Solutions is op haar beurt onderdeel van de internationale Bell Microproducts Group (Nasdaq: BELM) één van de grootste storage-distributeurs ter wereld.