Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-12-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 12.00 u) Woensdag, 11 december 2002

District Sittard

Sittard-Geleen; insluiping
Twee vrouwen (19/20) uit Sittard hebben bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Bleek dat afgelopen maandagmiddag onbekenden, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik via de achterzijde een kantoorbedrijf aan de Geerweg in Sittard waren binnengekomen en uit de tassen van de slachtoffers een gsm en geld (een paar honderd Euro) hadden gestolen. Met de buiten zijn de insluipers er vandoor gegaan. Insluipers hebben dinsdagnamiddag ook toegeslagen in een bedrijfspand aan de Mercator. Niet duidelijk is hoe zij het bedrijfspand zijn binnengeraakt (mogelijk tijdens drukte binnengeglipt), doch een 30-jarige vrouw uit Haarlem miste op een gegeven moment haar portemonnee. Daarin bevonden zich enkele bankpasjes en geld, zon vijftig Euro. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Sittard-Geleen; inbraak
Afgelopen dinsdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Crerarstraat in Sittard. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben een tv-toestel, een videorecorder en een videocamera gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard-Geleen; Halt
Personeel van een winkelbedrijf aan de Markt in Geleen betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 14-jarig meisje uit Geleen bij diefstal van een halskettinkje. De gewaarschuwde politie heeft het gestolen goed in beslag genomen en teruggegeven aan de winkel. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en heeft de winkeldiefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Bekeken wordt of het meisje in aanmerking komt voor een alternatieve strafafhandeling via het Halt-bureau.