Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

11 december 2002

Signalementen

Brancherapport Care 98-01
Het ministerie van VWS heeft 15 november het brancherapport Care 98-01 aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit brancherapport biedt feiten en cijfers over de terreinen verpleging, verzorging en ouderen, gehandicaptenzorg en hulpmiddelen. Waar Zorgnota en Begroting meer op de toekomst gericht zijn, vindt u in dit rapport vooral achtergrondinformatie over de afgelopen vier jaar. Het brancherapport is te downloaden via de website van VWS : www.minvws.nl, zoek op brancherapporten.

Vertrek E. Klapwijk bij de Inspectie Gezondheidszorg

De heer Ed Klapwijk vertrekt per 1 januari 2003 bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Hij wordt directeur van het kenniscentrum in oprichting bij de SIZA-Dorp Groep.

Publieksbrochure strategisch beleidsplan NPCF

Burgers willen voldoende zorg, tegen een fatsoenlijke prijs en van goede kwaliteit. En burgers willen informatie over waar die zorg te vinden is. In de brochure De NPCF: Breekijzer voor de zorgklant kunt u lezen hoe de NPCF hieraan in de komende periode (2003-2005) handen en voeten wil geven.

De volledige tekst van het strategisch beleidsplan is te downloaden van www.npcf.nl Een printversie is eventueel te bestellen bij de Informatiedesk (030) 291 67 00. Daar kunt u ook meer exemplaren van de publieksbrochure aanvragen.

Pictogenda 2003

De pictogenda is een visuele agenda: door middel van pictogrammen kan de gebruik(st)er zelfstandig activiteiten, gebeurtenissen en andere informatie over zijn/haar dagelijks leven vastleggen en aan anderen overbrengen.
Zie www.pictogenda.nl of via de boekhandel. ISBN 90 313 3805 2, prijs 19,75.

Nieuwsbrief Van dagbesteding naar werk

In het nummer van december 2002 staan diverse voorbeelden genoemd waarin doorstoom vanuit de dagbesteding centraal staat. Francis Kommings vertelt over haar ervaringen met werken buiten de dagbesteding.
Uitgave: NIZW Werk en handicap, tel. (030) 230 65 75, .