Gemeente Zoetermeer

Bezoekers Zoetermeerse zwembaden tevreden

Bezoekers van de drie gemeentelijke zwembaden (Aquapark Keerpunt, De Driesprong en De Veur) zijn tevreden over de kwaliteit, maar zien nog wel ruimte voor verbetering. Dit blijkt uit onderzoek naar de mate waarin de zwembaden voldoen aan de eisen van de gebruikers. Aquapark Keerpunt krijgt gemiddeld een 7,4, De Driesprong een 7,0 en De Veur een 7,2. De gemeente Zoetermeer gaat de onderzoeksresultaten gebruiken om de kwaliteit van de zwembaden verder te verbeteren.

Het onderzoek is dit voorjaar uitgevoerd aan de hand van een schriftelijke enquête. De vragen zijn gesteld aan een categorie zwembadgebruikers waarmee, anders dan met scholen en zwemverenigingen, geen direct overleg is: de individuele bezoeker. Aan 1300 bezoekers is een enquête meegegeven, hiervan zijn er 633 ingevuld teruggekomen. Het is de bedoeling het onderzoek elke twee jaar uit te voeren en de resultaten met elkaar te vergelijken.

Uit het onderzoek blijkt dat de geënquêteerden de meeste waarde hechten aan het kwaliteitsaspect 'hygiëne', op de voet gevolgd door de aspecten 'veiligheid' en 'toezicht en ordehandhaving'. Aan negen andere kwaliteitsaspecten wordt gemiddeld een iets lager belang toegekend.

Belangrijkste bevindingen
De respondenten zijn tevreden over de hygiëne in de gemeentelijke zwembaden, maar in De Veur en De Driesprong kunnen de toiletten en kleedruimten schoner. Ook is men tevreden over het aspect veiligheid. Uitzondering hierop is de stroefheid van de vloer rondom de baden en ook zou de overzichtelijkheid van de bassins in Aquapark Keerpunt iets beter kunnen. De respondenten voelen zich veilig in de zwembaden en over toezicht en ordehandhaving zijn de respondenten tevreden. Wel kan het toezicht bij kleed- en toiletruimten beter.

Laatste wijziging: 11-12-2002