Politie Gelderland-Midden

Man door ijs gezakt zijn in Renkum: zoekactie gestaakt Publicatiedatum: 11-12-2002

Op 11 december rond 12.30 kwam een melding binnen van getuigen dat er een man door het ijs gezakt was in de uiterwaarden langs de Veerweg in Renkum.
Een in een auto langsrijdend echtpaar zag een man tot zijn middel in het water staan. Even later toen zij gestopt waren, zagen zij de man niet meer. Politie, brandweer en ambulance gingen ter plaatse. Door een duikploeg van de brandweer werd onder water gezocht en alle wakken werden afgezocht. De man werd niet aangetroffen. Rond 14.30 uur werd de zoekactie gestaakt.Mogelijk is de man op eigen kracht op het ijs geklommen en naar huis gegaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Proces-verbaal na mishandeling
Publicatiedatum: 11-12-2002

Tegen een 38-jarige inwoner uit Heelsum en een 40-jarige inwoner uit Wageningen wordt door de politie van Ede proces-verbaal opgemaakt. Tegen hen is aangifte gedaan door een 32-jarige opsporingsambtenaar van de Keuringsdienst van Waren. Hij zou door hen mishandeld zijn, toen hij een onderzoek in het bedrijf van de verdachten in Ede uitvoerde.

Volgens een van de verdachten liep dat onderzoek door een aantal misverstanden zodanig uit de hand, dat er een handgemeen ontstond. Het slachtoffer heeft dan ook aangifte van mishandeling gedaan. De andere verdachte zegt dat er geen sprake is geweest van een handgemeen. Wel zou er door een reeks misverstanden een stevige woordenwisseling hebben plaats gevonden. In verband met het onderzoek zijn de verdachten op 5 december aangehouden en gehoord. Na hun verhoor zijn ze - in afwachting van de terechtzitting - weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
District West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221