Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 11 december 2002

Team Altena:

PIN -code is en blijft privé LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Afgelopen week zijn er diverse mensen telefonisch benaderd door een man die zich uitgaf voor een medewerker van de Postbank. Deze zogenaamde medewerker begint met een verhaal over veranderingen binnen de Giro dienst. Door diverse listige vragen te stellen geven de betrokkenen op een gegeven moment hun pincode aan de medewerker. Hierop wordt de verbinding verbroken. Een half uur later wordt er een bedrag van hun rekening gepind. Van diverse mensen die benaderd zijn, zijn duizenden euro`s van hun rekening gepind. De politie adviseert om nooit uw PIN-code door te geven. Mensen die naar uw PIN-code vragen moet u direct wantrouwen. Medewerkers van de bank, giro of de politie (bijvoorbeeld na een inbraak) zullen u nooit om uw PIN -code vragen. Dat is nergens voor nodig. Wees dus op uw hoede als iemand om uw PIN-code vraagt. Uw PIN
-code is en blijft privé !
Schoorsteenbrandje
DUSSEN: Van een woning aan de Wihelminastraat in Dussen stond op dinsdagavond 10 december de schoorsteen in brand. De brandweer had het beginnende brandje snel onder controle. Het brandje bleef dan ook beperkt tot de schoorsteen.

Team Loon op Zand:

Bromfietser gewond bij verkeersongeval LOON OP ZAND: Op dinsdagmiddag 10 december, omstreeks 15.45 uur, vond op het Kraanven een verkeersongeval plaats. Daarbij kwam een 31 jarige bromfietser in aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de bromfiets kwam uit een uitrit de weg opgereden. De automobilist was toen al zo dichtbij dat hij de bromfietser niet meer kon ontwijken. De bromfietser is enkele minuten buiten kennis geweest en is met beenletsel overgebracht naar het Twee Steden ziekenhuis te Tilburg.

Team Gilze en Rijen:

Verlichtingscontrole in Gilze GILZE: Op dinsdag 10 december controleerde de politie tussen 07.00 uur tot 08.00 uur de verlichting van fietsers op de Tilburgse baan. De politie bekeurde acht fietsers omdat hun verlichting niet in orde was. In totaal werkten 58 passerende fietsers mee aan de controle.

Krantenbezorger onwel
GILZE: Op de Brederodestraat te Gilze werd in de vroege avonduren een 52 jarige man gevonden. Hij lag op straat en had letsel in zijn gezicht. De gealarmeerde politie riep direct een ambulance op. Waarschijnlijk is de man, tijdens het bezorgen van kranten, onwel geworden en gevallen. Hij is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Binnen de gemeente Drimmelen controleerde de politie op diverse locatie de snelheid van passerende automobilisten. In het totaal werd een 1418 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 112 in overtreding i.v.m. het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Team Waalwijk:

Autodieven op heterdaad gearresteerd WAALWIJK: In de nacht van 11 november omstreeks 04.45 uur arresteerde de politie een 17- jarige en 20-jarige Tilburger. Het duo probeerde te ontkomen bij een toevallige alcoholcontrole. Tijdens hun vlucht veroorzaakte ze een aanrijding, waarna de politie ze kon inrekenen. Op de kruising Middenbrabantweg / oprit noordbaan A59 raakten ze in een slip en kwamen op de vluchtheuvel tot stilstand. Al snel bleek dat ze in een auto reden, die kort daarvoor gestolen was. De stuurkolom was opengebroken en het contactslot was afgebroken. Het afgebroken gedeelte lag nog op de vloer van het voertuig. Beide verdachten vertelden dat ze de auto, een rode Opel Kadett in Tilburg hadden gestolen. In overleg met de Officier van Justitie zijn allebei de verdachten in verzekering gesteld.

Betrapt tijdens het rijden onder invloed WASPIK: Bij een controle op de Schoolstraat te Waspik betrapte de politie een 31-jarige man uit `s-Gravenmoer op het rijden onder invloed. Dat gebeurde op woensdagnacht 11 december rond 03.10 uur. De verdachte onderging een ademanalyse hetgeen een uitslag van 385 ug/l. opleverde. Aan hem is direct een dagvaarding uitgereikt voor de terechtzitting. Ook kreeg de man een rijverbod opgelegd.

Team Oosterhout:

Vroeg vuurwerk
OOSTERHOUT: De politie stuurt een 14 jarige meisje naar Bureau Halt. Een van de Oosterhoutse wijkagenten betrapte het meisje toen ze een rotje afstak. Dat gebeurde op woensdagochtend 11 december in de Bilderdijkstraat in Oosterhout. Voor heel Nederland geldt dat vuurwerk mag worden afgestoken tussen 31 december 10.00 uur (`s-ochtends) en 1 januari 02.00 uur (`s-nachts). Er mag dat alleen goedgekeurd consumenten vuurwerk worden afgestoken. Het vervoer, bezit, handel en afsteken van verboden consumenten vuurwerk is altijd verboden

Vals geld
OOSTERHOUT: Bij een winkel aan het Markkant in Oosterhout betaalde iemand met een bankbiljet van 50,- Volgens het winkelpersoneel betrof het een vals bankbiljet, waarna de politie werd ingeschakeld. De politie nam het bankbiljet in beslag. Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden & West Brabant onderzoekt het bankbiljet nader. De vrouw die het bankbiljet wilde uitgeven vertelde dat ze het kort daarvoor als wisselgeld had gekregen in een andere winkel. De politie gaat er dan ook niet van uit dat de vrouw ter kwader trouw handelde.

Bron: Jeroen Steenmeijer