Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 11-12-2002 17.00 uur Berichten van woensdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Met auto tegen boom
RUINEN - Op de Gijsselterweg tussen Fluitenberg en Ruinen raakte woensdagmorgen een 27 jr. automobiliste uit Hoogeveen gewond. Vlak na een bocht kwam de vrouw met de wielen van haar auto in de berm en botste daarna tegen een boom. De rijbaan was ook enigszins glad door ijsvorming. De vrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Fietster krijgt geen voorrang
HOOGEVEEN - Een 57 jr. vrouw uit Hoogeveen is woensdagmiddag licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis nadat ze op de Raadhuisstraat in haar woonplaats was aangereden door een auto. Vanaf het Raadhuisplein reed een 40 jr. vrouw uit Zuidwolde met haar auto de Raadhuisstraat op. Zij zag de fietster over het hoofd waarna een botsing volgde.

Fietser geeft geen voorrang
HOLLANDSCHEVELD - Op het Hollandscheveldse Opgaande tussen Hoogeveen en Hollandscheveld raakte woensdagmiddag een 15 jr. fietser uit Hollandscheveld gewond. Hij stak het Opgaande over en verleende daarbij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 56 jr. plaatsgenoot. De jongen is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Autoinbraken
HOOGEVEEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is in Hoogeveen ingebroken in acht auto`s. Deze stonden geparkeerd in de Hazelaarstraat, Asterstraat, Begoniastraat, De Drift, De Schoof en de Oostmaden. De buit bestond uit radioapparatuur en een tweetal navigatiesystemen. Men kwam in de auto`s door het vernielen van een ruitje of het forceren van een deur of slot.

Vuurwerkpistool in beslag genomen
KLAZIENAVEEN - Een 20 jr. inwoner van Klazienaveen trok dinsdagavond de aandacht van een politieagent doordat hij op de Dordsedijk in zijn woonplaats vuurwerk uit zijn auto gooide. Bij een nadere controle vond de agent in de auto ruim 20 doosjes strijkers, ruim 500 knal-, start- en lichtspoorpatronen en nog wat ander gevaarlijk vuurwerk. Ook lag er een busje pepperspray in de auto en had de man thuis een vuurwerkpistool. Het pistool, de munitie, pepperspray en het vuurwerk zijn in beslag genomen. De man verklaarde dit in Duitsland gekocht te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.