Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 11 December 2002

Johan van der Weerd benoemd tot erelid van Koninklijk Horeca Nederland

WOERDEN - 11 December 2002 - Als eerbetoon voor zijn jarenlange inzet binnen de vereniging van Koninklijk Horeca Nederland, met name als sectorvoorzitter Fastfood- en IJsbedrijven, is tijdens de ledenraadsvergadering op 11 december Johan van der Weerd tot erelid van Koninklijk Horeca Nederland benoemd.

Johan van der Weerd
Johan van der Weerd

Een oorkonde en gouden speld symboliseren de grote waardering die voorzitter Jan Geenemans als volgt verwoordde: "Van der Weerd heeft jarenlang een enorme inzet getoond voor de vereniging. Hij is dé ambassadeur voor de fastfoodsector binnen de horecabranche". Koninklijk Horeca Nederland heeft nu 27 ereleden in haar midden.

Motivatie

Van der Weerd is 14 jaar voorzitter van de sector Fastfood- en IJsbedrijven geweest van Koninklijk Horeca Nederland. In deze functie heeft hij zich altijd sterk ingezet voor de imago- en kwaliteitsverbetering binnen deze sector. Ook in alle andere bestuurlijke functies is Van der Weerd de grote promotor en initiator van activiteiten die de kwaliteit van de branche naar een hoger niveau brengen.

Van 1997 tot 2000 is hij voorzitter geweest van de Stichting Hoger Rendement Cafetaria's, welke later is voortgezet onder de naam Stichting Hoger Rendement Horeca. Deze stichting heeft tot doel het rendement in de horecabedrijven te bevorderen door middel van een intensief begeleidings- en opleidingstraject.

Als voorzitter van de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven is hij één van de initiators geweest van de diverse vakwedstrijden binnen de branche. Van der Weerd is tevens een warm pleitbezorger voor vestigingseisen voor de Fastfoodbedrijven. Hij is medeoprichter van het IJscentrum in 1999, een kennis- en opleidingscentrum voor de ambachtelijke ijsbranche.

Noot voor de redactie,