Gemeente Alphen aan den Rijn


Inloopavond tijdelijke huisvesting Scala College

Donderdag 12 december 2002, tussen 20.00 en 21.00 uur organiseert de gemeente een inloopavond over de plannen voor tijdelijke huisvesting van het Scala College op het terrein van de school, gelegen aan de De Smethstraat. De inloopavond wordt gehouden in het gebouw van het Scala College aan het Burgemeester Visserpark. De avond is vooral bedoeld voor de omwonenden, maar geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom.

Het Scala College heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar te maken met een flinke groei van het aantal leerlingen. Vorig jaar is het gelukt tijdig voldoende extra lokalen te plaatsen op het terrein aan de Diamantstraat, dat daarmee echter vol is. In de loop van de eerste weken van het schooljaar 2002-2003 is in samenspraak met het Scala College gezocht naar een oplossing voor het ruimteprobleem van de school.

Gedacht wordt aan een tijdelijke oplossing op het terrein van de vestiging van het Scala College aan het Burgemeester Visserpark. De tijdelijke huisvesting zal de ingang aan de zijde van de De Smethstraat krijgen.

Voor een definitieve oplossing van het huisvestingsprobleem van de school zijn plannen in voorbereiding om te komen tot nieuwbouw in Nieuwe Sloot. De hoofdvestiging aan de Diamantstraat blijft gehandhaafd, de vestiging Burgemeester Visserpark wordt dan opgeheven.

Ter inzage
Van 13 december tot en met 31 december 2002 liggen de schetstekeningen bij de ontvangstbalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 09.00 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 12.00 uur. Daar is dan ook een informatieblad af te halen.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 09 december 2002 laatste wijziging