Twentsche Kabel Holding NV

Afwaardering activa telecommunicatie activiteiten


· Handhaving uitspraak dat het operationeel resultaat tweede halfjaar 2002 ten opzichte van het eerste halfjaar 2002 ( 3,8 miljoen negatief) beter zal zijn.

· Met betrekking tot de telecommunicatie-activiteiten zal TKH op basis van impairment-analyse de activa 58 miljoen afwaarderen, hetgeen tot een bijzondere last zal leiden in 2002.

· Onveranderd sterke balans ultimo 2002 (solvabiliteit circa 45%).
Door de eerder genomen maatregelen tot kostenverlaging heeft het resultaat van TKH zich in de afgelopen maanden positief ontwikkeld. De verwachting blijft dan ook gehandhaafd dat het operationele resultaat in het tweede halfjaar 2002 ten opzichte van het eerste halfjaar 2002 een verbetering zal laten zien, met name door de gunstige ontwikkelingen in het vierde kwartaal.

De vooruitzichten met betrekking tot de telecommunicatie-activiteiten op zowel de korte als middellange termijn blijven onzeker. Derhalve moet rekening worden gehouden met een langdurige substantiële onderbezetting van de aanwezige capaciteit. Dit geeft aanleiding tot het nemen van een bijzondere last van 58 miljoen met betrekking tot de afwaardering van activa voor telecommunicatie-activiteiten, voornamelijk in China.

De afwaardering van 58 miljoen heeft een beperkte invloed op de balansverhoudingen van TKH. De solvabiliteit zal hiermee ultimo 2002 op circa 45 procent uitkomen. De onderneming verwacht geen belemmeringen met betrekking tot de financiering van haar activiteiten in de komende jaren. De gunstige cashflow gedurende 2002 als gevolg van het terugdringen van werkkapitaal en een lager investeringsniveau zal leiden tot een aanzienlijke reductie van de kortlopende financieringsbehoefte ultimo 2002.

TKH gaat door met gerichte ontwikkelingen en verkoop van systeemoplossingen voor telecommunicatie-netwerken om haar positie ten aanzien van innovatieve oplossingen verder te versterken, hetgeen een goede uitgangspositie geeft bij toekomstig marktherstel.

Haaksbergen, 12-12-2002
Raad van Bestuur