Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Zoetermeer, 12 december 2002

Ter gelegenheid van het eerste lustrum Kunstwedstrijd voor Zoetermeerse bevolking

De Robert-Fleury Stichting, locatie Zoetermeer, en Verslavingszorg Parnassia organiseren een kunstwedstrijd met als thema 'Wat bezielt je'. De wedstrijd is onderdeel van de feestweek in maart volgend jaar ter gelegenheid van het eerste lustrum van het pand aan de Brechtzijde 20 waar beide organisaties gehuisvest zijn. Alle inwoners van Zoetermeer kunnen meedoen aan de wedstrijd. Een aantal werken, waaronder uiteraard de winnende inzending, krijgt een plek op een expositie die in de feestweek te bezichtigen is.

Rondom psychiatrie en verslavingszorg hangt nog vaak een taboesfeer. Dat is een van de redenen voor de Robert-Fleury Stichting en Verslavingszorg Parnassia om de Zoetermeerse bevolking bij het komende lustrum te betrekken. Dat gebeurt onder andere door het uitschrijven van de kunstwedstrijd 'Wat bezielt je'. De wedstrijd staat open voor alle Zoetermeerders die zich geïnspireerd voelen door dit thema. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een 'Van Gogh Arrangement'.

Jury
Schilderijen, etsen of tekeningen met een formaat van maximaal 1 bij 1 meter kunnen meedingen naar de prijzen. Ook objecten van hout, klei of gips kunnen als inzending aangeboden worden. Deze mogen maximaal 30 cm hoog en breed zijn. Meer informatie en een wedstrijdformulier kunt u krijgen bij Astrid van Meeuwen van de Robert-Fleury Stichting, telefoon 079 - 330 13 00.

Inzendingen kunnen tot 15 februari 2003 ingeleverd worden bij de Brechtzijde 20. Een deskundige jury selecteert uit de inzendingen dertig werken voor de expositie tijdens de feestweek van 3 tot en met 7 maart 2003. De expositie wordt feestelijk geopend op 3 maart 2003 om 14.30 uur. Dan maakt de jury eveneens de prijswinnaar bekend. De kunstexpositie is in de week van 3 tot 7 maart gratis te bezichtigen tussen 9.30 en 15.30 uur.

Robert-Fleury Stichting
De Robert-Fleury Stichting biedt eigentijdse en deskundige zorg aan mensen met psychiatrische problemen en heeft vestigingen in Zoetermeer, Leidschendam en Gouda. De Robert-Fleury Stichting biedt korter en langer durende psychiatrische zorg aan volwassenen en ouderen. De behandelingen zijn poliklinisch, in deeltijd en klinisch. De laatste jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden naar meer ambulant werken.

Parnassia Verslavingszorg De verslavingszorg van Parnassia, psycho-medisch centrum heeft tot doel het verbeteren van de levensomstandigheden van personen (en hun omgeving) die problemen hebben met (de gevolgen van) het gebruik van verslavende stoffen of door het gokken. Verslavingszorg Parnassia biedt daartoe preventie, behandeling, begeleiding, bescherming, reclassering en consultatie.
---