Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-12-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Donderdag, 12 december 2002

District Maastricht

Maastricht; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Viaductweg in Maastricht. Daarbij werden totaal 15 voertuigbestuurders bekeurd / geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet bij zich hebben / niet kunnen tonen van de (auto-)papieren.

Maastricht; autokraker betrapt
Een 31-jarige vrouw uit Maastricht zag afgelopen woensdagavond een onbekende jongeman die in haar op de Herbenusstraat geparkeerde auto had ingebroken. Daarbij had de autokraker niets gestolen uit de auto, echter bij de inbraak was wel het autoportier/slot beschadigd geraakt. Ze sprak de jongeman daarop aan echter die rende er vandoor. De Maastrichtse rende de autokraker achterna. Die kwam op een gegeven moment ten val waarop de vrouw hem wist te achterhalen. Ze droeg de autokraker over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De aangehouden verdachte, een 21-jarige jongeman uit Maastricht werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; in gestolen auto
De politie die afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Meerssenerweg de twee inzittenden van een auto wilde controleren, kreeg de informatie dat de auto waarin het tweetal zat als gestolen stond gesignaleerd. Vermoedelijk omdat de autobestuurder in de gaten kreeg dat de politie hen aan een controle wilde onderwerpen, trok hij met rokende banden op en reed er met hoge snelheid vandoor, daarbij de door de politie gegeven stoptekens negerend. Daarbij reed de autobestuurder ook door het voor hem rode verkeerslicht. Vermoedelijk omdat de autobestuurder op een gegeven moment de macht over het stuur kwijtraakte maakte hij met de auto een scherpe bocht en sloeg daarbij met het voertuig over de kop. Beide inzittenden wisten uit de auto te stappen en renden er vandoor. Een verdachte, de vermoedelijke bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Maastricht kon snel worden aangehouden. De ander, een mede-inzittende wist echter te ontkomen en kon niet meer worden achterhaald. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen auto waarin het tweetal had gezeten werd in beslag genomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.