VANDRIE GROUP B.V.

VanDrieGroup ontvangt Lloyds certificaat voedselveiligheid

Persbericht

Mijdrecht, 12 december 2002.

Studieobject op Universiteit Minnesota

VanDrie Group ontvangt als eerste Lloyds certificaat voedselveiligheid in ketenproductie

Als eerste bedrijf in de wereld heeft de Nederlandse kalfsvleesproducent VanDrie Group een Lloyds certificering toegekend gekregen voor het totale ketenproductiesysteem. Deze geïntegreerde productievorm maakt het mogelijk de consument nog meer zekerheden te geven over de veiligheid van het eindproduct, het kalfsvlees. Hiermee wordt ingespeeld op de wensen van afnemers, vooral supermarkten en horeca groothandelaren. Het systeem heeft inmiddels ook de aandacht getrokken van de wetenschappelijke wereld. Op de Universiteit van Minnesota in Amerika is het ingepast in het studieprogramma.

De VanDrie Group heeft het kwaliteitsgarantiesysteem, Safety Guard, zelf ontwikkeld. In en tussen alle schakels van de productieketen is de voedselveiligheid aantoonbaar gewaarborgd. Hierbij zijn alle bestaande kwaliteitszorgsystemen aan elkaar gekoppeld. Dit betreft onder andere Integrale Keten Beheersing (IKB), Good Manufacturing Practice (GMP) en Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). In het Safety Guard-systeem is continu aandacht voor registratie en herkenning, ook wel tracking and tracing genoemd. Het product is van de boerderij tot op het bord te volgen via het identificatie & registratienummer dat het gehele proces vanaf de geboorte van het kalf tot aan het eindproduct vergezelt. Het kwaliteitssysteem van de VanDrie Group is gedigitaliseerd en via internet bereikbaar. De wereldwijd erkende certificeringsinstelling Lloyds Register Quality Assurance garandeert de werking van het Safety Guard-systeem en houdt er ook toezicht op.

Op donderdag 12 december 2002 heeft de heer ir. B.J. Odink, demissionair Staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, in Apeldoorn het eerste Food Safety Supply Chain System Certificaat uitgereikt aan de heer René van Drie, algemeen directeur van de VanDrie Group. Binnen de VanDrie Group waren in de verschillende bedrijfsonderdelen al diverse kwaliteitsborgingsystemen ingevoerd en gecertificeerd. Nu Lloyds met de nieuwe beoordelingstechniek alle schakels heeft beoordeeld, is sprake van een professionele, gecertificeerde kalfsvleesproductieketen.

De goedkeuring van Lloyds heeft betrekking op alle stappen in het productieproces: de ontwikkeling, productie en levering van kalvermelk; het inkopen van kalveren; het houden van vleeskalveren; het leveren en slachten van vleeskalveren en het opdelen, uitbenen, snitsnijden, portioneren, verpakken, opslaan en leveren van kalfsvlees, consumentklare kalfsvleesproducten en bijproducten.

De VanDrie Group is wereldmarktleider in kalfsvlees. Het bedrijf is al jaren actief bezig met de ontwikkeling en verbetering van functionele, verifieerbare en transparante kwaliteitssystemen. De certificering door Lloyds van het Safety Guard-kwaliteitssysteem onderstreept nog eens het belang dat de VanDrie Group hecht aan voedsel dat voldoet aan de gevraagde veiligheidsnormen.

---

----
Voor nadere informatie: Henny W.A. Swinkels, Director Corporate Affairs VanDrie Group
telefoon: 00 31 55 549 21 52 of 00 31 6 53 38 77 56

12 dec 02 15:05