VANDRIE GROUP B.V.
VanDrieGroup ontvangt Lloyds certificaat voedselveiligheid
Persbericht
Mijdrecht, 12 december 2002.
Studieobject op Universiteit Minnesota
VanDrie Group ontvangt als eerste Lloyds certificaat voedselveiligheid
in ketenproductie
Als eerste bedrijf in de wereld heeft de Nederlandse
kalfsvleesproducent VanDrie Group een Lloyds certificering toegekend
gekregen voor het totale ketenproductiesysteem. Deze geïntegreerde
productievorm maakt het mogelijk de consument nog meer zekerheden te
geven over de veiligheid van het eindproduct, het kalfsvlees. Hiermee
wordt ingespeeld op de wensen van afnemers, vooral supermarkten en
horeca groothandelaren. Het systeem heeft inmiddels ook de aandacht
getrokken van de wetenschappelijke wereld. Op de Universiteit van
Minnesota in Amerika is het ingepast in het studieprogramma.
De VanDrie Group heeft het kwaliteitsgarantiesysteem, Safety Guard,
zelf ontwikkeld. In en tussen alle schakels van de productieketen is
de voedselveiligheid aantoonbaar gewaarborgd. Hierbij zijn alle
bestaande kwaliteitszorgsystemen aan elkaar gekoppeld. Dit betreft
onder andere Integrale Keten Beheersing (IKB), Good Manufacturing
Practice (GMP) en Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). In
het Safety Guard-systeem is continu aandacht voor registratie en
herkenning, ook wel tracking and tracing genoemd. Het product is van
de boerderij tot op het bord te volgen via het identificatie &
registratienummer dat het gehele proces vanaf de geboorte van het kalf
tot aan het eindproduct vergezelt. Het kwaliteitssysteem van de
VanDrie Group is gedigitaliseerd en via internet bereikbaar. De
wereldwijd erkende certificeringsinstelling Lloyds Register Quality
Assurance garandeert de werking van het Safety Guard-systeem en houdt
er ook toezicht op.
Op donderdag 12 december 2002 heeft de heer ir. B.J. Odink,
demissionair Staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,
in Apeldoorn het eerste Food Safety Supply Chain System Certificaat
uitgereikt aan de heer René van Drie, algemeen directeur van de
VanDrie Group. Binnen de VanDrie Group waren in de verschillende
bedrijfsonderdelen al diverse kwaliteitsborgingsystemen ingevoerd en
gecertificeerd. Nu Lloyds met de nieuwe beoordelingstechniek alle
schakels heeft beoordeeld, is sprake van een professionele,
gecertificeerde kalfsvleesproductieketen.
De goedkeuring van Lloyds heeft betrekking op alle stappen in het
productieproces: de ontwikkeling, productie en levering van
kalvermelk; het inkopen van kalveren; het houden van vleeskalveren;
het leveren en slachten van vleeskalveren en het opdelen, uitbenen,
snitsnijden, portioneren, verpakken, opslaan en leveren van
kalfsvlees, consumentklare kalfsvleesproducten en bijproducten.
De VanDrie Group is wereldmarktleider in kalfsvlees. Het bedrijf is al
jaren actief bezig met de ontwikkeling en verbetering van functionele,
verifieerbare en transparante kwaliteitssystemen. De certificering
door Lloyds van het Safety Guard-kwaliteitssysteem onderstreept nog
eens het belang dat de VanDrie Group hecht aan voedsel dat voldoet aan
de gevraagde veiligheidsnormen.
---
----
Voor nadere informatie: Henny W.A. Swinkels, Director Corporate
Affairs VanDrie Group
telefoon: 00 31 55 549 21 52 of 00 31 6 53 38 77 56
12 dec 02 15:05