Politie Zaanstreek-waterland

13:04 11-DEC-02
loc.: OOSTZAAN, AMBACHT
Brand in fabriek
Brandmelding in een houtverwerkingsbedrijf. Bleek in de lakspuiterij na een steekvlam brand te zijn ontstaan. Personeel heeft getracht de brand te blussen. Dit lukte bijna, maar doordat een hogedrukslang knapte, werd er 8 bar lucht bij de brand gevoegd. Gevolg was dat de brand weer aanwakkerde (de lak is uiterst brandbaar). Personeel uit het pand gehaald. Niemand raakte gewond, maar een aantal van hen zijn naar het ziekenhuis overgebracht omdat zij rook hadden ingeademd. Brandweer (Oostzaan en Zaandam) gaf 'middelbrand' en was om 13.42 uur de brand meester.


**

16:37 11-DEC-02
loc.: VOLENDAM, P C HOOFTGRACHT
Gewond na val op ijs
Een 51-jarige man uit Volendam werd met een hersenschudding overgebracht naar het Waterlandziekenhuis nadat hij op het ijs was gevallen. Hij liep daarbij een flinke hoofdwond op.


**

20:11 11-DEC-02
loc.: BEETS NH, RIJKSWEG A7
Slapende bestuurder veroorzaakt ongeval
Een 25-jarige man uit Amsterdam (zonder rijbewijs) werd getrokken door het voertuig van een 26-jarige man uit Almere-buiten. De Amsterdammer viel in slaap en zijn voertuig ging slingeren. Hierdoor schoot de sleep los (brak af) en het voertuig werd aan de achterzijde aangereden door een 40-jarige man uit Zwaag. De auto van de Amsterdammer vloog door de aanrijding in brand. Alle betrokkenen (ook een 14-jarig meisje uit Amsterdam dat in het trekkende voertuig zat) werden overgebracht naar ziekenhuizen, maar konden allen na behandeling weer naar huis. Diverse brandweerauto's en ambulances ter plaatse van het ongeval. De Amsterdammer werd na behandeling aangehouden en na verhoor weer heengezonden. De A7 is ongeveer 2½ afgesloten geweest.


**

06:05 12-DEC-02
loc.: LANDSMEER, DORPSSTRAAT
Auto weg na inbraak
Nadat men via het boren van gaatjes het keukenraam had geopend werd door onbekenden de woning betreden. In ieder geval werden de sleutels van een blauwe Mercedes ML320 met het kenteken 83-JD-HV weggenomen. Ook verdween de auto.


**

10:35 12-DEC-02
loc.: OOSTZAAN, DE HOPER

Diefstal auto
Tussen 23.30 uur en 06.00 uur werd er vanaf genoemde straat een blauwe Mitsubishi L400 2.5 TD met het kenteken 26-VD-HL.


**

11:33 12-DEC-02
loc.: OOSTZAAN, LEEUWENWEG
Vrouw zakt door ijs
Melding dat iemand in het Twiske onder het ijs zou liggen. Na enig zoeken kwamen rapp's tegelijk aan met de brandweer Oostzaan. Tussen de Leeuwenweg en Het Luyendijkje) lag een 56-jarige vrouw uit Amsterdam in het water. Zij was samen met haar vriendin aan het schaatsen en zakte in het midden van de plas door het ijs. Brandweer Oostzaan ter plaatse met een tankautospuit en brandweer Zaanstad met duikers. De vrouw is met een ladder van het ijs gehaald. Zij had toen ongeveer 20 minuten in het water gelegen en werd onderkoeld per ambulance overgebracht naar het Lucasziekenhuis Al met al een mooie reddingsactie van de brandweer!


**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-121202

09:15-10:45 12-DEC-02
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG
Gordelcontrole
Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam hielden donderdagochtend een autogordelcontrole op de Vincent van Goghweg in Zaandam. Tien mensen droegen geen gordel en kregen een boete van ¤40,00.


**

19:15 11-DEC-02
KROMMENIE, PROVINCIALE WEG ZAANDAM-CASTRICUM

01:38 12-DEC-02
ZAANDAM, K KANSTRAAT

02:00 12-DEC-02
WORMERVEER, PROVINCIALE WEG ZAANDAM-CASTRICUM
Drankrijders
Op meerdere plaatsen in de Zaanstreek werden woensdagavond en -nacht drankrijders van de weg gehaald. In Zaandam werd in de nacht van woensdag op donderdag een 43-jarige automobilist aangehouden. De man had veel te veel gedronken (545 ugl). De bestuurder reed tegen de rijrichting in, waarop agenten besloten de man staande te houden. Behalve dat de man duidelijk veel te veel drank op had, had de man ook nog eens geen rijbewijs bij zich. Op het bureau bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. De auto van de man werd in beslag genomen. In Wormerveer werd een 30-

jarige bestuurder uit Krommenie betrapt. Hij had een alcoholgehalte van 365 ugl en kreeg een boete, een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. In Krommenie werd woensdagavond een 67-jarige bestuurder uit Koog aan de Zaan aangehouden. Deze automobilist had een alcoholgehalte van 395 ugl en ook hij kreeg een rijverbod van drie uur, een boete, een proces-verbaal.


**