KPN NV

Datum

KPN kondigt koopprijs aan en koopt ¤195 mln terug van 6,25% obligaties, looptijd t/m oktober 2005

12 december 2002
Nummer
088p
Niet voor distributie in de Verenigde Staten van Amerika, noch voor verspreiding aan Amerikaanse personen (zoals gedefinieerd in "Regulation S" van de "United States Securities Act of 1933") of aan niet-institutionele beleggers in Frankrijk

Op 15 november jl. heeft Koninklijke KPN N.V. (AEX:KPN) houders van ¤ 1,0 miljard 6,25% obligaties met looptijd t/m 4 oktober 2005 uitgenodigd om hun obligaties aan te bieden voor terugkoop tegen contante betaling.

Eerder vandaag, 12 december 2002, deelde KPN mede dat de zogenaamde "clearing spread" voor alle onder deze transactie aangeboden obligaties 1,05% bedraagt.

KPN kondigt nu aan dat het bruto aflossingsrendement op de benchmark staatslening (OBL #136) op donderdag 12 december om 14:00 uur (Middel-Europese tijd) 3,092% was. De som van de "clearing spread" en het bruto aflossingsrendement is 4,142%, wat resulteert in een koopprijs (vastgesteld volgens de in het informatie memorandum beschreven methode) van ¤1054,41 per ¤1000 hoofdsom voor alle aangeboden en onder deze bieding geaccepteerde obligaties.

Onder de voorwaarden zoals beschreven in het informatie memorandum, zal KPN alle geldig aangeboden obligaties accepteren die zijn aangeboden als (i) niet-concurrerende biedingen of (ii) concurrerende biedingen, welke een "offer spread" hebben die groter of gelijk is aan de "clearing spread". KPN verwacht via deze transactie in totaal ongeveer ¤195 miljoen van de obligaties terug te kopen.

Obligatiehouders die hun obligaties verkopen en van wie de biedingen zijn geaccepteerd zullen, voor elke ¤1000 aan hoofdsom van obligaties, de koopprijs ontvangen voor deze obligaties plus opgelopen interest vanaf vrijdag 4 oktober 2002 (zijnde de laatste datum waarop rente is betaald) tot (maar niet inclusief) de settlement datum (dinsdag 17 december 2002). Obligatiehouders van wie de biedingen zijn geaccepteerd zullen bovengenoemde koopprijs plus opgelopen interest ontvangen, ook als ze een niet-concurrerende bieding of een bieding met een "offer spread" groter of gelijk aan de aangekondigde "clearing spread" hebben ingediend.

Op basis van de procedures die zijn beschreven in het informatie memorandum, zal KPN de koopprijs betalen plus opgelopen interest voor alle obligaties die correct aangeboden en geaccepteerd zijn middels storting van direct beschikbare middelen in euro op de settlement datum via Citibank, N.A., Londen office als "Tender Agent".

De uitnodiging tot bieden wordt niet gedaan in de Verenigde Staten van Amerika of aan Amerikaanse personen (zoals gedefinieerd in "Regulation S" van de "United States Securities Act of 1933", zoals aangepast), noch aan niet-institutionele beleggers in Frankrijk.

Verdere informatie
Verdere informatie met betrekking tot de settlement kan verkregen worden via de "Dealer Manager" Salomon Brothers International Limited at +44 (0) 207 986 8969. De "Tender Agent" is Citibank, N.A., London Office en kan bereikt worden op telefoonnummer +44 (0) 207 508 3867.


Noot voor de redactie (