Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

12 december 2002

Cadet KMA redt hondje uit wak

BREDA: Een cadet van de Koninklijke Militaire Academie heeft vanmiddag vlak bij het kazerneterrein een hondje (Malteser Leeuwtje) uit een wak gered. Het hondje was vanmorgen uit de Antiloopstraat bij een bewoner ontglipt en op de vlucht geslagen. Het beestje werd vanmorgen door een hondenwachter gesignaleerd, maar de angst van het diertje was zo groot dat hij zich niet vangen.

Vanmiddag rond 13.30 uur zagen mensen hetzelfde beestje op het ijs lopen vlakbij het KMA terrein bij het Valkenberg in Breda. Ze probeerde het diertje van het ijs te lokken, maar zagen tot hun verbazing dat het beestje in een wak terechtkwam. Het hulpgeroep werd gehoord door een KMA cadet die geen moment twijfelde en in uniform in het wak sprong om het beestje te redden. De hondenwachter heeft het vermiste dier inmiddels weer bij de gelukkige eigenaar gebracht. De KMA`er liep een natpak op.

Dronken door rood met hoge snelheid

BREDA: Een 28 jarige man uit St. Willebrord reed vannacht met 120 km per uur over de Backer en Ruebweg in Breda en negeerde zelfs een rood verkeerslicht. Eenmaal aan de kant bleek de man een promillage te hebben van rond de 1,3 o/oo, maar dat is volgens de man geen probleem om nog goed te kunnen rijden. Het rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Verdachte auto-inbraak aangehouden in gestolen auto

BREDA: Een 30 jarige Bredanaar is vannacht aangehouden kort nadat hij door een automobilist was betrapt bij auto-inbraken op de Markendaalseweg in Breda. De man bleek ook nog in een gestolen auto te rijden die eerder was gestolen vanaf de Antwerpenstraat in Breda. Onderzoek wees uit dat in twee auto`s op de Markendaalseweg was ingebroken. Wat uit de auto`s wordt vermist is nog niet duidelijk. De verdachte is in verzekering gesteld.

Porsche vanaf oprit gestolen na woninginbraak

BREDA: Een grijze Porsche type Carrera is vannacht in de wijk Overkroeten buitgemaakt, nadat in de woning van de eigenaar was ingebroken. De tweede auto van de eigenaar, die achter de Porsche stond geparkeerd, is door de dader(s) eerst opzij gezet waarna de auto kon worden gestolen. De waarde van de dure auto is niet bekend. Het kenteken van de auto luidt TJ-FD-70. De inbrekers zijn de woning binnengekomen door het boren van een gaatje en op zoek gegaan naar de autosleutels die in de woonkamer waren opgeborgen.

Aanrijdingen

ZEVENBERGEN: Vond op woensdag 11 december een ongeval plaats tussen een fietser en een auto op de Haveneind te Zevenbergen. De fietser had geen voorrang gekregen van de personenauto en werd aangereden. De fietser werd hierdoor licht gewond en is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Ze had een hoofdwond opgelopen en mogelijk wat kneuzingen.

FIJNAART: Een fietser uit Fijnaart is gisterenmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De 74-jarige fietser kwam van een oprit en wilde de Moenstraat oprijden. Daar kwam echter net een auto aanrijden, die niet meer tijdig kon stoppen. De fietser is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbraken auto`s

ZEVENBERGEN: In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 december is ingebroken in auto`s te Zevenbergen. Een inbraak werd gepleegd in een personenauto aan de Zeestraat te Zevenbergen. Uit die auto werd een CD-speler gestolen en wat andere onderdelen van geluidsapparatuur.

Een andere auto aan de Bouwensland werd ook ingebroken. Uit deze auto werd ook een radio CD-speler ontvreemd. Men was de auto binnen gekomen door het inslaan van een ruit.

In dezelfde nacht is ook ingebroken in een personenauto aan de Bouwensland te Zevenbergen. Men is de auto binnen gekomen door het inslaan van een ruit. Uit de auto werd snoep gestolen en een uitstalrek.

Vervolgens is nog ingebroken in een personenauto aan de Galgenweg te Zevenbergen. Ook hier was men de auto binnen gekomen door het inslaan van een ruit. Uit de auto werd een radio-cd speler ontvreemd alsmede een radardetector.
Ook een andere auto werd in deze straat open gebroken door het open wringen van het portier. Uit deze auto werd een radio-cd speler ontvreemd met daarbij een accuboormachine.

Diefstal aanhangwagen

FIJNAART: In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 december is vanuit een stalling een aanhangwagen gestolen aan de Nieuwe Dorpsweg te Fijnaart. Het betreft een groene trailer van het merk Power. Om deze aanhangwagen weg te nemen, heeft men diverse sloten moeten open breken, omdat hij was vastgemaakt aan een paal.

Vrouw slachtoffer zakkenrollen

BREDA: Een 55 jarige vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij op het station in Breda. De vrouw stond op de roltrap toen haar portemonnee en pasjes werd gerold. Ook hier spreekt het slachtoffer over twee Oost Europse vrouwen rond de 20 en 30 jaar.

De politie heeft aan de hand van de aangiften gemerkt, dat de daders van de zakkenrollerij niet alleen gebruikmaken van drukke momenten, maar soms slachtoffers ook in winkels direct benaderen met de vraag iets uit een hoger gelegen rek te pakken. Op het moment dat de bezoeker van de winkel aan dit vriendelijk verzoek voldoet wordt ondertussen de tas geopend en het slachtoffer gerold. Ook even de wegwijzen en afgeleid worden is een thans veel gebruikte methode om het slachtoffer af te leiden. De politie waarschuwt het publiek alert te zijn als zich deze situatie voordoet.

Bron: R.v. Kuik