Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet milieubeheer

Beschikking

Algemeen
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, kunnen op grond van de Wet milieubeheer een vergunning nodig hebben. Deze vergunning moet in veel gevallen worden aangevraagd bij de gemeente. De procedure voor het behandelen van de aanvraag bestaat uit twee stappen: het opstellen van een ontwerp van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het verlenen van de vergunning (beschikking).

Onderwerp
Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 29 oktober 2002 een melding ex artikel 6 van het Besluit horeca-, sport-, en recreatie-inrichtingen milieubeheer ontvangen van t Hooghe Water. De hierin genoemde activiteit valt binnen de werkingssfeer van genoemd besluit. De inrichting is gelegen aan de Groenedijk 48 te Capelle aan den IJssel.

Per 1 oktober 1998 is het Besluit horeca-, sport-, en recreatie-inrichtingen milieubeheer in werking getreden en op de onderhavige inrichting van toepassing geworden. Naar aanleiding van geluidsklachten is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsisolatie van onderhavige inrichting. Uit het rapport blijkt dat niet zonder meer kan worden voldaan aan de geluidsvoorschriften gesteld in bovengenoemd besluit. De inrichting moet om aan deze geluidsvoorschriften te kunnen voldoen een zodanige begrenzing op de muziekinstallatie aanbrengen dat het maximaal toelaatbare geluidsniveau zoals vermeld in het akoestisch rapport, niet overschreden zal worden. Deze nadere eisen worden gesteld op grond van artikel 5 van genoemd besluit.

Inzage
U kunt de beschikking, de aanvraag en de overige van belang zijnde stukken van 12 december 2002 tot en met 22 januari 2003 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:

- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 in Capelle aan den IJssel op werkdagen tot 19.00 uur;
- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandse-weg 565 in Schiedam.

Indien daar telefonisch om wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovenge-noemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, tele-foonnummer 010-2468402 en de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoon-nummer 010-2848662.

Na bovengenoemde periode is inzage van de stukken mogelijk in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel en in het kantoor van de DCMR.

Bezwaar
Volgens artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen deze beschikking. Het bezwaar dient te geschieden door het indienen van een bezwaarschrift bij het college.
Een bezwaarschrift kan worden ingediend gedurende een termijn van zes weken na de datum van verzending van deze beschikking.

Een bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende omvatten: de naam van de indiener;
de dagtekening;
een omschrijving van deze beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;
de grond van het bezwaar;
de ondertekening.

Een bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Afdeling juridische zaken, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.
De beschikking wordt van kracht met ingang van de dag na het einde van de bezwaartermijn, tenzij vóór deze datum bezwaar is gemaakt en met toepassing van artikel 36 van de Wet op de Raad van State, juncto artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek is gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. De beschikking wordt niet van kracht voordat over dit verzoek is beslist.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inlichtingen
Voor informatie over de aanvraag en de beschikking kunt u zich wenden tot de heer C.A. Vogel van de DCMR, telefoonnummer 010-2468682.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer 010-24684-02.