Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: donderdag 12 december 2002

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Verlichtingscontrole

In de vroege ochtend van 12 december 2002 werd door de politie Halsteren/Bergen op Zoom-Noord een verlichtingscontrole gehouden onder fietsers en bromfietsers. Deze vond plaats op de Tholenseweg en de Kladseweg te Lepelstraat. Twintig fietsers c.q. bromfietsers werden bekeurd voor het niet-voeren van verlichting.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Man aangehouden voor opslag vuurwerk

In de garage achter een woning aan de Prinses Beatrixlaan in Bergen op Zoom werd door de politie bij onderzoek een hoeveelheid van 225 kg vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk werd in de garage bewaard en was gedeeltelijk bestemd voor de verkoop. Het vuurwerk is inbeslag genomen en tegen de 22-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding wegens winkeldiefstal

Een 17-jarige inwoonster van Bergen op Zoom werd in een winkel aan het Sint Josephplein in haar woonplaats aangehouden nadat zij in de winkel goederen had meegenomen zonder deze te betalen. De vrouw is aangehouden en na te zijn gehoord met een dagvaarding heengezonden. Een 38-jarige man uit Roosendaal kon twee blikjes die hij in een winkel aan de Vlaszak had leeggedronken niet betalen. De persoon is door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Man rijdt in op milieu-inspecteur

Een 50-jarige milieu-inspecteur die in dienst is van de gemeente Bergen op Zoom, werd donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur op de Burgemeester van Hasseltstraat op onplezierige wijze bejegend toen hij een man wilde controleren die posters aan het plakken was. Na een woordenwisseling stapte de verdachte in zijn auto en reed hij weg op een zodanige wijze dat de ambtenaar voor zijn leven moest springen. De ambtenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

TEAM RUCPHEN

Jongeren beboet voor veroorzaken overlast

De wijkagent heeft de laatste tijd enkele meldingen ontvangen van overlast rond de lokatie van het Munnikenheidecollege aan de Bosheidestraat in Rucphen. De overlast wordt vermoedelijk veroorzaakt door jeugd die niet op het Munnikenheide College zit. Donderdagmiddag heeft de wijkagent, gekleed in burger, een korte aktie gehouden. Vier jongemannen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar zijn hierop bekeurd voor het aanwezig zijn op een plaats waar verboden toegang voor onbevoegden geldt.

Een fietser werd beboet voor 14 euro (omdat hij minderjarig is, geldt slechts de hoogte van de normale boete ad 28 euro); de overige drie - automobilisten - ontvingen ieder een boete van 57 euro. Zolang de overlast blijft bestaan, sluit de wijkagent niet uit dat meerdere akties zullen volgen.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Hennepkwekerij aangetroffen

Woensdagochtend trof de politie bij een huiszoeking aan de Marconistraat in Roosendaal een hennepkwekerij met 129 planten aan. Deze was volledig ingericht op de tweede etage van een tussenwoning. De kwekerij was eigendom van een 32-jarige vrouw, die de woning overigens zelf niet bewoont. Zij kreeg een boete van ? 2700,00 en mag zich binnenkort vervoegen bij de politierechter.

Winkeldievegge
Woensdagochtend werd in een supermarkt aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal een 51-jarige vrouw aangehouden. Zij had etenswaren gestolen ten bedrage van ruim ? 12,00. De vrouw werd mee naar het bureau genomen, voorgeleid en kreeg een transactie aangeboden van ? 130,00.

Bron: Manon Ostendorf