Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Kerstbomendief

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een kerstbomendief aangehouden.

Omstreeks 04.00 uur zagen agenten een 22-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg fietsen over het Neude. De man had een kerstboom achterop zijn fiets. De agenten hadden het vermoeden dat de man de boom had gestolen en wilden hem controleren. De man op de fiets dacht hier kennelijk anders over, gooide de kerstboom weg en reed hard weg op zijn fiets. Een achtervolging werd ingezet via de Nobelstraat, Janskerkhof, Plompetorengracht en eindigde op de Asch van Wijckskade. De man was kennelijk uitgeput en stopte.

Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Valse plasser

UTRECHT- Op donderdagochtend kreeg een man verschillende bekeuringen voor overtredingen.

Omstreeks 01.30 uur zagen agenten een 29-jarige man uit Utrecht urineren in de gracht bij de Drift. De man kreeg hiervoor een bekeuring maar de agenten vertrouwden niet dat hij zijn juiste naam had opgegeven. Na enig doorvragen kwamen de juiste gegevens boven water. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en een drietal bekeuring voor; wildplassen, opgeven valse naam en openbare dronkenschap, kon hij het bureau weer verlaten.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden. Omstreeks 00.10 uur zagen agenten een 44-jarige automobilist uit Utrecht rijden over het Kastelenplantsoen. De man werd gecontroleerd en hier bleek dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 1.25 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Man aangereden door tram

UTRECHT- Op woensdagmiddag vond er een tramongeval plaats waarbij een man om het leven kwam.

Omstreeks 13.00 uur stak een 48-jarige man uit Den Haag de trambaan over gelegen aan het 5 mei plein. De man zag waarschijnlijk de tram niet aankomen, stak over en werd gegrepen door de naderende sneltram uit Nieuwegein. De man was op slag dood. Een takelwagen moest er aan te pas komen om de tram op te lichten en het slachtoffer onder het voertuig vandaan te halen. Het tram en autoverkeer is gedurende enkele uren bij het 5 meiplein gestremd geweest.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding en verzoekt hen te bellen met het district Marco Polo 0900-8844.