Gemeente Winterswijk


12 december 2002

GGNET WERKT AAN MAATREGELEN VOORMALIGE PAAZ/SKB

GGNet, de organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg in Oost-Gelderland en Zutphen waaronder ook de voormalige afdeling PAAZ van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix valt, heeft al enige tijd problemen met de bezetting van de psychiaters op de voormalige PAAZ van het Winterswijkse streekziekenhuis. De problemen worden veroorzaakt door een snelle doorstroming van psychiaters.

GGNet heeft besloten een interim-manager aan te stellen die de problemen moet gaan aanpakken. In de eerste plaats moet hij op korte termijn de continuïteit van de patiëntenzorg waarborgen. Daarnaast zal hij onderzoek doen naar de oorzaken van de problemen. Het is de bedoeling dat er nog voor de kerst advies wordt uitgebracht en dat vervolgens wordt aangegeven welke veranderingen noodzakelijk zijn.

De problemen hebben volgens GGNet geen gevolgen voor de aanvragen om ondersteuning en plaatsing van patiënten door huisartsen en ziekenhuis. Wel is het mogelijk dat cliënten worden geplaatst in GGNet-voorzieningen buiten Winterswijk. In een brief aan Burgemeester en Wethouders van Winterswijk heeft GGNet laten weten, dat men erop rekent, dat met deze maatregelen de rust op de locatie Winterswijk kan worden hersteld en de voorwaarden kunnen worden geschapen voor de ontwikkeling van een stabiel behandelklimaat.