Nieuw-Vlaamse Alliantie


Nachtvluchten: boter druipt SP.A van het hoofd (12/12/02)

De N-VA reageert verbolgen op de stunt van SP.A-kamerlid Hans Bonte die plots komt aandraven met een oude BIAC-studie inzake de gevolgen van de concentratie van de nachtvluchten. Deze studie toonde reeds in februari 2002 aan dat 10.000 Vlamingen in de Noordrand het slachtoffer zouden worden van lawaaioverlast door de concentratie van de nachtvluchten.

Met uitgestreken gezicht verwijt Bonte minister Durant dat ze reeds maanden op de hoogte was van de bevindingen van BIAC. Een prima acteerprestatie vindt N-VA-kamerlid Brepoels. Ook de SP.A is immers al maanden op de hoogte van de studie. Niemand minder dan de kabinetschef van minister Vande Lanotte, Janny Haek, is voorzitter van BIAC en ontvangt er trouwens een stevige vergoeding voor. Volgens Brepoels spreekt het voor zich dat zowel minister Vande Lanotte als de SP.A perfect op de hoogte waren van de resultaten van de BIAC-studie maar hebben ze het vertikt om in te grijpen toen het nog kon.

Het hele verhaal van Hans Bonte is volgens Brepoels dan ook niet meer dan een platvloers politiek spelletje tussen SP.A en de groenen, ten koste van de slachtoffers van de nachtvluchten. Niet alleen minister Durant, maar ook de SP.A en de hele paars-groene regering hebben geblunderd met de beslissing tot concentratie van de nachtvluchten boven de Vlaamse Noordrand.

Voor de N-VA dient de regering ingrijpend werk te maken van een gevoelige afname van de geluidsoverlast over heel Vlaams-Brabant én Brussel. De concentratie van de nachtvluchten boven de Vlaamse Noordrand moet onmiddellijk ingetrokken worden.

Auteur:
Frieda Brepoels, kamerlid, Frieda Brepoels
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be