Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2002 Persbericht districten Utrecht stad, 10.00 uur

Man opgelicht

UTRECHT- Op dinsdagochtend werden drie mannen aangehouden nadat ze vermoedelijk een man voor een groot geldbedrag hadden opgelicht.

Een 72-jarige man uit Utrecht liet afgelopen oktober zijn woning geheel renoveren door een aantal voor de man bekende mannen. De gehele inboedel werd gestoffeerd en opgeknapt. De uitgevoerde werkzaamheden waren echter ver beneden de maat.

De man was echter goed van vertrouwen en betaalde de mannen. Hij liet de mannen meegaan naar de bank en gaf hen inzage in zijn financiële gegevens. Al met al moest hij meer dan 50.000 euro betalen voor de geleverde diensten. De mannen kregen via slinkse wijze toegang tot de effecten van de man en wilde deze gaan verzilveren. De politie stelde een onderzoek in en kon op dinsdagochtend drie mannen, in de leeftijd van 29, 38 en 39 uit Utrecht en Nieuwegein aanhouden. De mannen zitten op dit moment nog vast.

De politie heeft het vermoeden dat de mannen meerdere, veelal bejaarde mensen, diensten aanboden betreffende het stofferen van meubels voor veel te hoge prijzen. De politie verzoekt deze personen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld onder nummer 0900-8844.

Overval op juwelier

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een winkel overvallen gelegen aan de Amsterdamsestraatweg.

Omstreeks 17.30 uur kwamen twee mannen binnen en bedreigde de winkelier met een vuurwapen. De mannen verlieten vervolgens met sieraden de winkel weer en renden weg in de richting van de Hubert Duifstraat. De politie stelde een onderzoek in maar trof de mannen niet meer aan. In de omgeving werd een buurtonderzoek ingesteld. Na binnengekomen informatie kon de politie 7 personen aanhouden in de leeftijd van 18 tot 32 jaar afkomstig uit Utrecht. De politie onderzoekt nog op zij betrokken zijn bij de overval op de winkel. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord:0900-8844.

Man geslagen

UTRECHT- Op donderdagavond raakte een man gewond na een beroving.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een man in elkaar was geslagen. Ter plaatse troffen agenten een 38-jarige man uit Ermelo aan. Hij had een wond aan zijn hoofd en was in elkaar geslagen door een groep jongens op de Duurstedelaan. Na de vechtpartij merkte de man dat zijn beurs was weggenomen. De man uit Ermelo moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg; 0900-8844.

Verkeerscontroles

UTRECHT- Op de Laan van Minsweerd werd donderdagmiddag tussen 15.00 uur 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 155 autos gecontroleerd en hiervan reden 20 autos door het rode verkeerslicht.

UTRECHT- Van 21.15 tot 22.30 uur werd op alcohol gecontroleerd op de Oudenoord. In totaal moesten 155 automobilisten blazen en hiervan had
1 automobilist had hiervan teveel gedronken. Hij blies 1.40 promille.

Van 22.30 uur tot 00.15 uur werd er gecontroleerd op de Briljantlaan. Hier werden 30 automobilisten gecontroleerd en niemand hiervan had teveel gedronken. Op de Eykmanlaan werd van 01.30 tot 5.30 uur op alcohol gecontroleerd op de Eikmanlaan. Hier hadden 11 automobilisten teveel gedronken en de hoogst gemeten waarde was 1.55 promille.

Toezicht binnenstad
UTRECHT- In de nacht van donderdag of vrijdag werd er lopend en fietsend door agenten toezicht gehouden in de binnenstad van Utrecht. In totaal werden 169 bekeuringen uitgeschreven voor oa. Urineren in het openbaar, rijden op busbaan, bedelen op straat, foutief parkeren en het zich ophouden in een portiek. Elf personen werden aangehouden voor het opgeven van een valse naam, bedelen op straat, beledigen agenten en openbare dronkenschap.