Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.15 u) Vrijdag, 13 december 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; zakkenrollerij
Een 69-jarige vrouw uit Klimmen ontdekte afgelopen donderdagmiddag bij het afrekenen in een winkel aan het Wilhelminaplein in Heerlen dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. In de beurs bevond zich een geldbedrag van enkele honderden Euros. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Brunssum; steunfraude
De sociale recherche van de gemeente Brunssum maakt c.q. heeft de afgelopen tijd proces-verbaal opgemaakt tegen zeven inwoners (30 tot 67 jr) van de gemeente Brunssum en twee voormalige inwoners (24/42 jr) die inmiddels elders wonen. Zij worden alle acht ervan verdacht inkomsten te hebben verzwegen (in sommige gevallen pensioeninkomsten), terwijl zij van gemeentewege een uitkering kregen c.q. hebben gekregen en daarmee de gemeente te hebben benadeeld. Het gaat daarbij om een totaalbedrag van ruim 240.000,-- Euro. Het ten onrechte uitgekeerde geld wordt door de gemeente teruggevorderd. Een van de verdachten, een 67-jarige Brunssummer wordt ervan verdacht op deze manier (sedert 1984) naar schatting zon 150.000,-- Euro onterecht te hebben uitgekeerd gekregen / te hebben ontvangen. In zijn geval is inmiddels beslag gelegd op zijn bank-/spaarrekeningen.

Brunssum; verdovende middelen
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 26-jarige man uit Heerlen terzake verdenking van handel in verdovende middelen. Bij controle afgelopen donderdagmiddag op de Tolenhof in Brunssum van de Heerlenaar die daar in zijn auto zat, bleek dat hij zon 150 gram softdrugs (hashish, wiet) bij zich had. Die werden samen met het geld, bijna vijfhonderd Euro dat hij eveneens bij zich had, in beslag genomen. De politie had aanwijzingen dat de Heerlenaar er vanuit zijn auto verdovende middelen verkocht en ging donderdagmiddag dan ook tot actie over.

Landgraaf; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdag een radar snelheidscontrole gehouden op de Europaweg Noord in Landgraaf. Daarbij werden totaal 209 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 42 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid hadden overtreden. Zes voertuigbestuurders werden ter plekke bekeurd en de overige zesendertig voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.