RDW Centrum voor voertuigtechniek

Zoetermeer, 13 december 2002

Landelijk RDW-loket nu ook in Den Bosch

Vanaf 1 januari 2003 kunnen voertuigbezitters uit het zuiden van Nederland terecht bij het nieuwe landelijke RDW-loket in Den Bosch voor het versneld aanvragen van een nieuw kentekenbewijs. Voorheen kon dat alleen in Zoetermeer en Veendam.

De service-uitbreiding in Den Bosch betekent een forse besparing aan reistijd en -kosten voor mensen uit Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. Bij de balie kunnen naast het versneld aanvragen van een nieuw kentekenbewijs ook andere spoedeisende zaken, waarvoor geen RDW-keuring noodzakelijk is, geregeld worden. Bijvoorbeeld het wijzigen van het kentekenbewijs deel I in verband met aanpassingen aan het voertuig zoals een kleurwijziging of de uitbouw van een LPG-installatie.

RDW-keuringsstation Den Bosch, Hedikhuizerweg 19, 5222 BC, Den Bosch. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Informatie voor redactie

Met vragen kunt u terecht bij Hans van Geenhuizen van de afdeling Communicatie, telefoon (079) 345 82 61.

RDW

De RDW registreert gegevens van voertuigen, hun eigenaren/houders en de afgegeven documenten zoals kenteken- en rijbewijzen. Het verstrekken van informatie over deze zaken aan derden hoort hierbij. Daarnaast bewaakt RDW de veiligheids- en milieuaspecten van het Nederlandse voertuigpark en schept zij voorwaarden ter voorkoming en bestrijding van fraude en criminaliteit. Vanuit deze achtergrond adviseert de RDW belanghebbenden, voert zij overleg in EG- en ECE-verband en speelt zij een centrale rol in de internationale informatie-uitwisseling.