Gemeente Hoorn


Extra toezicht in de Grote Waal

Persbericht d.d.: 13 december 2002

In de maand december is er extra toezicht in de Grote Waal. De gemeente Hoorn heeft een bedrag van 5000, - vrijgemaakt om het beveiligingsbedrijf Regio Control in te zetten. Tijdens een bijeenkomst van het Overleg Leefbaarheid Grote Waal op 26 november jongstleden gaf het overlegorgaan aan dat de overlast van hangjongeren in de wijk aangepakt moet te worden.

Voor het Overleg Leefbaarheid Grote Waal is de overlast die de bewoners ondervinden van hangjongeren een speerpunt. De gemeente heeft in samenspraak met de politie besloten Regio Control in de maand december dagelijks in de avonduren te laten surveilleren in de wijk. Daarnaast biedt het wijkcentrum Grote Beer meer inloopmogelijkheden voor jongeren.

De werkzaamheden van Regio Control hebben een preventief karakter. Het surveillanceteam brengt tevens de probleemgroepen in kaart en legt contact met de bewuste jongeren. Een belangrijke taak is het controle houden op vandalisme en andere vormen van overlast en het nemen van passende maatregelen.

De bewoners van de Grote Waal kunnen in geval van urgentie contact opnemen met de politie, telefoonnummer 0900-8844. Bij situaties die niet om direct ingrijpen vragen, maar waarover wel klachten bestaan, kunnen de bewoners opmerkingen inspreken op het bandje van de gemeentetelefoon, telefoonnummer: 252215.
---
Laatste wijziging deze pagina: 13 december 2002