Ingezonden persbericht

Persbericht

Utrecht, 8 november 2002

Beste redaktie,

Bij deze willen wij laten weten dat we een serie bijeenkomsten gaan organiseren, getiteld "Jouw ideale ekonomie". De serie start op 14 december en is bedoeld voor mensen die een andere wereldekonomie zouden willen dan de huidige. In onderstaande tekst vertellen we daar meer over. Wij hopen dat jullie aandacht willen besteden aan deze bijeenkomsten. Onderstaande tekst kan letterlijk of eventueel gewijzigd overgenomen worden. Voor vragen kun je ons bellen (tel. 030-2767999).

Met vriendelijke groeten,

Metha de Vries
vereniging Zin!
Jouw ideale ekonomie

Vanaf 14 december zullen er in Utrecht om de twee weken bijeenkomsten plaatsvinden met als thema "Jouw ideale ekonomie". Tijdens de vijf bijeenkomsten zullen de deelnemers hun ideaal op het gebied van ekonomie onder de loep nemen. Iedereen die mee wil denken, zowel losse individuen als mensen van organisaties, jonge anders-globalisten of mensen die al jaren bezig zijn met alternatieve ekonomische projekten, allen zijn van harte welkom.
De bedoeling is de bestaande ekonomie in gedachten even helemaal los te laten, en te bedenken wat voor ekonomie jij zou willen. Dit omdat het volgens ons belangrijk is je ideaal helder voor ogen te hebben als je dingen anders wilt. Er zullen twee uitgangspunten zijn voor het nadenken over alternatieven voor het huidige systeem waarin rijkdom en armoede, dierenleed en grootschalige natuurvernietiging aan de orde van de dag zijn. Deze uitgangspunten zijn vrijheid voor ieder individu ter wereld en een zorgvuldige omgang van iedereen met al het leven (mensen, dieren en planten) op aarde. "Hoe gaat de ekonomie er uit zien als je deze twee uitgangspunten kiest?", zal de centrale vraag van de bijeenkomsten zijn.

Tijdens de eerste bijeenkomst zullen de aanwezigen met elkaar kennis maken. Op de tweede bijeenkomst vertellen diverse sprekers over de door hun ontwikkelde of bedachte alternatieven voor de gangbare ekonomie. Op de derde en vierde bijeenkomst zullen we, wellicht geďnspireerd door de sprekers, onze eigen idealen verhelderen voor onszelf en aan elkaar. Op de laatste bijeenkomst tenslotte zullen we konklusies trekken en bespreken wat we in het hier en nu met onze idealen kunnen, zowel individueel als gezamenlijk. Wellicht worden er vanuit de bijeenkomsten nieuwe initiatieven opgezet of bestaande versterkt of verbeterd.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door Zin!, een kleine, anderhalf jaar jonge vereniging van drie mensen uit Utrecht. Ons doel is vrijheid voor iedereen ter wereld. Het denken daarover willen wij bevorderen door te schrijven, te lezen, en bijeenkomsten te organiseren en bezoeken.

Meer informatie
De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende vijf zaterdagochtenden: 14 december 2002, 4 en 18 januari en 1 en 15 februari 2003. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in "Emma, centrum voor wereld, vrede en milieu" te Utrecht, Cremerstraat 245 (op loopafstand van het centraal station). We vragen 10 euro per persoon als bijdrage in de kosten (voor 5 bijeenkomsten). Voor meer informatie of opgave: bel, schrijf of mail Zin!: Lauwerecht 55, 3515 GN Utrecht, tel. 030-2767999, metha@antenna.nl.