Nederlandse Vereniging van journalisten

25/11/2002 NVJ Sectie Freelance
De waarde van freelancers

Tijdens de netwerkbijeenkomst van de NVJ-sectie freelance op zaterdag 14 december gaan hoofdredacteuren en freelancers in op de journalistieke toegevoegde waarde die freelance journalisten leveren aan het betreffende medium.
Hoe ziet het hoofdredactioneel beleid ten aanzien van freelance journalisten eruit? Hoe moeten de freelance journalisten de hoofdredactie benaderen? Wat is de ideale en wat is de minder ideale freelance journalist?
Discussieleider Frénk van der Linden, Arjan Rekers, adjunct-hoofdredacteur dagblad De Telegraaf, Jacqueline Toolen, eindredacteur Hart van Nederland, Rina Spigt, eindredacteur radio bij de Humanistische Omroep en Henk Steenhuis, hoofdredacteur HP/deTijd, gaan met elkaar hierover in debat.
De bijeenkomst wordt gehouden in het Tropeninstituut aan de Mauritskade in Amsterdam. Aan de netwerkbijeenkomst gaat de jaarvergadering van de sectie freelance vooraf. De jaarvergadering begint om 11.30 uur, de netwerkbijeenkomst om 13.30 uur. De bijeenkomst zal inclusief borrelen om 16.00 uur afgelopen zijn. Aanmelden kan bij Pam Comfurius, 020-6766771 of per email: freelance@nvj.nl; graag onder vermelding van jaarvergadering, of netwerkwerkbijeenkomst, of beide.