Gemeente Reimerswaal


Nieuws

Feestelijke opening dorpshuis Hansweert

Feestelijke opening van dorpshuis Hansweert
Het is zover.
Zaterdag 14 december 2002 wordt het nieuwe dorpshuis in Hansweert feestelijk geopend.
Na een bouwtijd van ongeveer 10 maanden is op de plaats waar eerst het oude houten Kaj Munk stond, een nieuw, modern dorpshuis gebouwd dat voldoet aan alle huidige eisen.
Het door Ir. L.M. de Putter van Architectenalliantie de Putter, van Bebber en Minnen B.V. uit Goes ontworpen gebouw is voorzien van een grote zaal met toneel, en ruime foyer, een keuken, bergingen en op de bovenverdieping een kleedkamer en een vergaderruimte. Hiermee is het dorpshuis uitermate geschikt voor allerhande sociaal culturele activiteiten en voorstellingen. In combinatie met het nieuw ingerichte dorpsplein is het dorpshuis een stukje Hansweert dat gezien mag worden. Iets om trots op te zijn.

De exploitatie en beheer van het nieuwe dorpshuis is in handen gegeven van de Stichting Dorpshuis Kaj Munk. Deze stichting is verantwoordelijk voor de verhuur van het dorpshuis voor sociaal culturele activiteiten. Voorzitter van de stichting is de heer A. Kortlever, tel. 0113 32 01 15.

Zaterdag 14 december is er dan ook een programma voor genodigden en belangstellenden. In de avonduren is er een programma voor de inwoners van Hansweert.
Het middagprogramma is als volgt:
13.30 uur ontvangst op het dorpsplein m.m.v. muziekvereniging "Scheldegalm"
14.00 uur openingshandeling door burgemeester A. Verbree 14.10 uur gelegenheid voor sprekers met aansluitend optreden "Nieuwe Wachtkoor Hansweert"
15.00 uur tot 15.45 uur bezichtiging dorpshuis

Vanaf 19.00 uur kunnen de inwoners van Hansweert, onder het genot van muziek en een hapje en een drankje het dorpshuis bezichtigen.

De "brede school" die aan de Eendracht gebouwd is zal in februari 2003 feestelijk geopend worden. De eerste activiteiten in dit gebouw starten wel al half december.

(Geplaatst op: 27-11-2002)