Ingezonden persbericht


Amersfoort, 29 november 2002

P e r s b e r i c h t

'Winteravonden' in Dierenpark Amersfoort:

Levende kerststal en natuur ijsbaan

Op 14, 15, 21 en 22 december organiseert Dierenpark Amersfoort 'Winteravonden'. Tijdens deze speciale avonden is het park tot 21:00 uur geopend en zijn er vanaf 16:00 uur allerlei nostalgische kerstactiviteiten. Terwijl de dieren vanuit sfeervol verlichte verblijven toekijken, genieten gasten van een levende kerststal, knusse kerstmarkt en een natuur ijsbaan.

Kerstmarkt

Het schemert al als de eerste gasten het in kerstsferen gehulde park betreden. Overal staan mooi versierde kerstbomen en vuurkorven verlichten de kronkelige paden. Tegen deze achtergrond kunnen gasten vanaf 16:00 uur deelnemen aan allerlei winterse activiteiten: er zijn rondleidingen langs de dieren in verlichte dierverblijven en 'wijnproeven' in Grandcafé de Berenhof. Op het Knuffelplein is er een knusse kerstmarkt, maar ook in de rest van het park staan gezellige stands waar gasten de leukste kerstcadeautjes kunnen vinden en maken.

Levende kerststal en natuur ijsbaan

Naast deze activiteiten is het ook mogelijk om de nostalgische kerststal in de Stad der Oudheid te bezoeken. Deze sfeervolle plek leent zich uitstekend voor de vertolking van het kerstverhaal, waarin dwergezels en zwartkopschapen de hoofdrol spelen tegen een decor van de oude culturen. Verderop in de Arena, is een echte ijsbaan gemaakt (bij vorst) waar kinderen tot 12 jaar onbeperkt kunnen schaatsen. De schaatsen zijn in het park te huur, maar schaatsen zelf meenemen kan ook. Wie niet van schaatsen houdt, kan op bezoek gaan bij de kerstman in Parkrestaurant de Boerderij. Vanuit zijn schommelstoel bij de openhaard vertelt hij de mooiste midwinterverhalen terwijl de kinderen plaatsnemen op warme kleedjes op de grond. Buiten klinkt het geluid van de passerende minitrein de Berenboemel. Het treintje is speciaal voor de winteravonden versierd met vrolijke belletjes en lampjes en voor ¤ 1,00 is het mogelijk om een ritje te maken door het donkere park.

Smakelijk kerstbuffet

Voor iedereen die tijdens de avond zin heeft in een warme maaltijd, staat in Parkrestaurant de Olifant een uitstekend buffet klaar. Tijdens het buffet worden mooie kerstliederen live gezongen onder begeleiding van de band 'New Music'. Maar ook op andere plaatsen in het park worden gasten toegezongen door een charmant acapella dameskoor.

Prijzen

De entreeprijs voor de Winteravonden is ¤ 9,50 per persoon vanaf 16:00 uur (gratis voor abonnementhouders). Dit is inclusief entree tot het dierenpark, de kerstmarkt en deelname aan de rondleidingen. Voor slechts ¤ 15,00 (kinderen 3 t/m 9 jaar ¤ 10,00) per persoon is het mogelijk om te genieten van het overheerlijke kerstbuffet in Parkrestaurant de Olifant, exclusief drankjes. Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.

Einde persbericht

Noot voor redactie

Ingezonden persbericht