Ingezonden persbericht


Aan: De (foto)redactie
Van: Amsterdam RAI, afdeling Press & PR, Ingrid Looijmans Datum: 6 december 2002

Hoe staat de agrarische sector in Nederland ervoor? Dé boerenbeurs van start

LANDBOUWRAI: DÉ ONTMOETINGSPLAATS VOOR AGRARISCH NEDERLAND

Een softbed koematras, een heuse wasrobot, de allermodernste trekkers, een nieuw ontsmettingsmiddel voor de klauwen van koeien, loopbaanadvies voor boeren en een Boerenmarkt. Dat alles is te zien op de komende LandbouwRAI. Zo n 320 deelnemende bedrijven tonen een groot aanbod van trekkers, machines en installaties op deze grootste vakbeurs voor agrarisch Nederland. Daarnaast is er dit jaar ook aandacht voor andere onderwerpen die de moderne boer interesseren, zoals biologische landbouw, emigratie en verbrede landbouw . Verder worden veel innovaties geïntroduceerd, waarvan de meest opvallende worden bekroond met een RAI/Boerderij Agro Award. Daarmee is deze 22e editie voor iedere boer dé wegwijzer in agro-business. De officiële opening wordt op de eerste beursdag, dinsdag 10 december, verricht door de demissionaire Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de heer Veerman.

De beurs is tot en met zaterdag 14 december in Amsterdam RAI.

Opening door minister Veerman en uitreiking innovatieprijzen De officiële opening is aan het einde van de eerste beursdag, op dinsdag 10 december om 18.30 uur in het Europarestaurant, door de demissionaire minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de heer Veerman. Dan worden ook de winnaars van de Agro Award bekend gemaakt, de prijzen voor de meest opvallende noviteiten op de tentoonstelling.

Van compleet trekkeraanbod tot loopbaanadvies voor boeren De moderne boer of loonwerker treft op de LandbouwRAI niet alleen een compleet aanbod in de landbouwmechanisatie aan. Veel boeren staan op een kruispunt. Ze moeten kiezen, of voor schaalvergroting, of voor alternatieven. Dit wordt met drie thema s onder de aandacht gebracht: biologische landbouw, emigratie en verbrede landbouw. Op een Biologisch Plein wordt in samenwerking met de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw aandacht besteed aan de mogelijkheden van biologisch ondernemen, waaronder regelgeving, marktkansen, teelt, techniek en financiën.

Ook is er op de beurs aandacht voor emigratie, met dagelijks lezingen over ondermeer agrarisch verhuizen, fiscale aspecten van emigreren en de visie vanuit de bank op (s)emigratie. Daarnaast informeren agrarische makelaars, juridische en fiscale adviseurs en internationale verhuizers boeren die met de gedachte spelen hun bedrijf in een ander land, al of niet binnen Europa, voort te zetten.

Verbrede landbouw krijgt aandacht in de Parkhal, waar met Reed Business Information een Boerderij Café en Boerenmarkt wordt ingericht. Boeren kunnen zich laten informeren over natuurbeheer, agro-toerisme en zorgboerderijen, en ook loopbaanadvies krijgen.

Perskamer en parkeren
Tijdens de Landbouw RAI is de perskamer in het Hollandcomplex in gebruik. De perskamer is dagelijks één uur voor aanvang van het evenement open. Op de eerste dag, op dinsdag 10 december, is de perskamer dus vanaf 9.00 uur geopend. De openingstijden voor bezoekers zijn van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 december van 10 tot 18 uur, en op zaterdag 14 december van 10 tot 16 uur. U heeft toegang tot de tentoonstelling en de officiële opening met uw persbadge, die u op vertoon van uw perslegitimatie in de perskamer ontvangt. Parkeren kunt u in RAI-parkeergarage P2/3, indien gewenst kunt u vooraf doorlaatkaarten voor de parkeergarage aanvragen bij ondergetekende.

Voor meer informatie kunt u tijdens de tentoonstelling rechtstreeks bellen met de perskamer: telefoon 020-5491636. Heeft u vooraf nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de

afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, Ingrid Looijmans of Marijke Kho, tel. 020-5491212, fax 020-6445059, E-mail i.looijmans@rai.nl.

Ingrid Looijmans
Press & PR Manager Amsterdam RAI
Postbus 77777
1070 MS Amsterdam
tel. 020 - 5491212, tst. 1415 (vraag bij afwezigheid naar Marijke Kho) fax 020 6445059
e-mail i.looijmans@rai.nl