TIM ART

AJAX herleeft in Park de Meer

Ajax herleeft in Park de Meer: Park de Meer opent met aftrap door Lucky Ajax spelers
De wijk Park de Meer bestaat 700 woningen, gebouwd op de plek waar eens het De Meer stadion van Ajax stond. Koopwoningen en (sociale)huurwoningen zijn in een groene polder verrezen onder het motto 'een mooi huis in een grote tuin'. Ook zijn er aangepaste woningen met zorgvoorzieningen voor minder validen.Op 14 december 2002 wordt de nieuwe Amsterdams wijk
Park de Meer geopend met het onthullen van de symbolische middenstip door het Lucky Ajaxteam met bekende oud-Ajacieden. Dit echter voor een genodigd publiek van bewoners, pers en betrokkenen op vertoon van een uitnodiging.
Als openbare openingshandeling van de wijk onthullen de spelers van Lucky Ajax op zaterdag middag 14.30 uur de middenstip op de Esplanade de Meer. Deze middenstip staat symbool voor o.a. de middenstip van stadion De Meer
Bezoekers worden door het officiële Oranje-dweilorkest 'De Teletoeters'richting Esplanade gelokt met voetbaldeuntjes en commentaar van stadionspeaker Joop Kruijssen.Na het onthullen van de middenstip worden de kunstwerken van David Mach en Harald Vlugt rond de Esplanade onthuld met het omhoogschieten van een echte Ajax high five fly-guy. Voor uitgebreide persinformatie en persfoto's door fotograaf YVONNE WITTE (o.a. Ajacied) over Park de Meer en de geïnstalleerde kunstwerken: zie factsheets Park de Meer bij het persbericht op www.timart.nl/ParkdeMeer.
Programma: Voor genodigden en pers:13.15 uur ontvangst VIPs in tent 14.15 uur VIPgasten gaan richting Esplanade 13.15 officiële Oranje-dweilorkest 'De Teletoeters' houdt de gemoederen van bezoekers warm 14.30 uur start officiële opening Lucky Ajax lopend/rennend met kids over de Esplanade naar middenstip fluitsignaal door Bep Thomas Een van de bewoners zorgt voor losmaken net van ballonnen 14.45 uur onthulling van de kunstwerken rond de Esplanade 14.50 uur einde openingsceremonie na afloop een (buurt)feest, uitsluitend voor genodigden.
Noot aan de redactie: 12 december 11.00 uur is er een foto beschikbaar via de digitale beeldbank en het anpfotonet. In verband met de veiligheid dient u een uitnodigingskaart te laten zien, die wij op aanvraag toezenden.
Pers kan zich melden bij de entree door te vragen naar Yvonne Twisk.
Park de Meer CV is een initiatief van: de Dageraad/Alliantie Projectontwikkeling, Woningbedrijf Amsterdam en BAM-vastgoed.