Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-12-2002 Persberichten districten Utrecht Stad, 11.45 uur

Overval

VLEUTEN Vrijdagavond omstreeks 22.15 uur werd een overval gepleegd in een horecagelegenheid aan de Odenveltlaan. Twee verdachten gingen er met een onbekende hoeveelheid geld vandoor.

De onbekend gebleven mannen kwamen de gelegenheid binnen en vroegen om geld. Een van hen bleek in zijn hand een vuurwapen vast te houden. Een medewerkster, een 33-jarige vrouw uit Vleuten gaf daarop meteen geld af. De mannen vroegen om meer geld, kregen dit overhandigd en gingen er vervolgens vandoor. Het is onbekend hoeveel geld zij hebben meegenomen. Diverse gewaarschuwde politie-eenheden hebben nog in de omgeving naar de mannen gezocht, maar troffen hen helaas niet aan. Signalement van de mannen: Beide mannen waren ongeveer 1.65 m lang, hadden een blanke huidskleur, een van hen had een fors postuur en droeg een baseballpetje, de ander had opvallend grote ogen en droeg een bivakmuts. Bent u getuige geweest van deze overval, of heeft u iets rond dit tijdstip nabij de Odenveltlaan gezien, neemt u dan contact op met de districtsrecherche van Marco Polo, via telefoonnummer 0900 88 44.

Controles

UTRECHT Op de Breedstraat, Biltstraat en op de Blauwkapelseweg heeft de politie vrijdagavond diverse verkeerscontroles uitgevoerd.

Op de Blauwkapelseweg en op de Breedstraat werden in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel, rijden in een gesloten verklaring, geen geldige APK, rijden over de busbaan en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Op de Biltstraat controleerde de politie van 20.00 tot 21.00 op fietsverlichting. In totaal werden 18 fietsers bekeurd voor het niet voeren van fietsverlichting.

Blauwe nacht Tolsteeg UTRECHT Politiedistrict Tolsteeg hield vrijdagavond vanaf 18.00 uur tot ongeveer 01.30 uur samen met diverse partners zoals de Douane, Belastingdienst en de ANWB een grote verkeerscontrole op het terrein van de Kromhoutkazerne.

In totaal werden van 144 automobilisten ademtesten afgenomen. Een bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en is aangehouden voor verhoor.

129 Voertuigen ondergingen een technisch onderzoek. Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven. Er werd onder andere 65 keer een proces-verbaal opgemaakt voor verlichting (defecte verlichting of foutief voeren van verlichting), 63 bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van de papieren, 9 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel en vier bekeuringen voor een lekke uitlaat.

De Belastingdienst en de Douane controleerden in totaal zon 450 voertuigen. Zij troffen geen bijzonderheden aan.

Grote horecacontrole UTRECHT De afdeling Bijzondere Wetten van de politie hield vrijdagavond samen met diverse partners als de Vreemdelingendienst, Keuringsdienst van Waren, Belastingdienst, sociale recherche en UWV een grote horecacontrole in de stad Utrecht.

Een horecagelegenheid bleek niet de juiste vergunningen te hebben. Conform het gemeentelijk beleid is deze inrichting in overleg met de Afdeling Openbare Orde, Veiligheid en Bestuurlijke Zaken (O.V.B.) van de gemeente Utrecht met ingang van 14 december gesloten. Een andere horecagelegenheid kreeg een proces-verbaal voor het ontbreken van een aanwezigheidsvergunning voor speelautomaten. Daarnaast werden diverse geluidsmetingen gedaan; hierbij bleek dat de gecontroleerde gelegenheden zich aan de geluidsnormen hielden. In totaal werden vijf illegale personen aangetroffen. Deze zijn door de Vreemdelingendienst aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Keuringsdienst van Waren schreef in totaal voor bijna 9000 euro boetes uit voor de slechte hygiene. De Belastingdienst, sociale recherche en de UWV voeren nog nadere onderzoeken uit naar de afdracht van inkomstenbelasting en de betaling van sociale premies. Tijdens de controle werden folders uitgedeeld aan de bezoekers van de horecagelegenheden. Hierin staat uitgelegd dat het om routinecontroles gaat van diverse diensten. Dit initiatief is ontstaan naar aanleiding van klachten die ondernemers en bezoekers uitten bij eerdere controles.

Foutrijder in kraag gevat
UTRECHT Omstreeks 16.35 uur vrijdagmiddag zag een surveillerende wijkagent een 29-jarige automobilist uit Utrecht de aangegeven rijrichting negeerde. De agent ging in vliegende vaart op zijn fiets achter de bestuurder aan.

De agent volgde de bestuurder door de wijk Wittevrouwen. Op de Alexander Numankade wilde de automobilist achteruitrijden, maar inmiddels was de wijkagent ter plaatse. De agent vroeg hem om zijn rijbewijs. Deze kon de Utrechter niet tonen. De agent wilde de man een bekeuring geven voor het niet volgen van de rijrichting op de Biltstraat. De automobilist was het hier niet mee eens en weigerde zijn naam op te geven. Hierop is de man aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hier gaf hij zijn naam wel op en kreeg drie bekeuringen: voor het niet volgen van de rijrichting, het niet voldoen aan de vordering zijn naam op te geven en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Rond 17.50 uur werd de man heengezonden.

Aangehouden inbreker
UTRECHT Omstreeks 19.30 uur werd de politie gebeld dat de veiligheidsdienst bij een bedrijf aan de Atoomweg een 38-jarige man uit Utrecht had aangehouden die daar niet thuishoorde. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er wordt onderzocht of in het bedrijf spullen missen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.