Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.00 uur

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Personeel van een winkel aan de Utrechtsestraat heeft vrijdagmiddag rond 15.30 uur een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had geprobeerd kleding te stelen ter waarde van enkele tientallen euros maar was daarbij betrapt. Hij is overgedragen aan de politie die hem heeft ingesloten op het politiebureau.

In een winkel op de Arnhemseweg werd vrijdagmiddag rond 16.15 uur een 30-jarige man uit Amersfoort aangehouden door winkelpersoneel. Hij had even daarvoor goederen ter waarde van enkele tientallen euros proberen mee te nemen. De man is ingesloten op het politiebureau.

Onder invloed, aanrijding en geen rijbewijs
AMERSFOORT Door nog onbekende oorzaak vond zaterdagmorgen omstreeks 00.40 uur een aanrijding plaats tussen twee autos op de Nijkerkerstraat. Toen de politie aankwam was de ene auto verdwenen. De bestuurder van de andere auto, een 33-jarige man uit Nijkerk, verklaarde dat een tegenligger erg slingerde en dat hij daardoor was gaan slippen. Blikschade was het resultaat. Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was, werd een blaastest uitgevoerd en later vond ademanalyse plaats op het politiebureau. De man bleek een alcoholpromillage van 0,95 promille in het bloed te hebben. Bovendien had hij geen rijbewijs en was zijn auto niet APK-gekeurd.