Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-12-2002 2e persbericht 14 december 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onenigheid over parkeerplaats Op de Kruisstraat is zaterdag rond 16.00 uur onder hevig verzet een 34-jarige verdachte (woonplaats onbekend) aangehouden. De politie hoorde de man schreeuwen tegen een andere automobilist op de Kruisstraat. De onenigheid had betrekking op een parkeerplaats. Toen de agent de man hierop aansprak begon hij te schreeuwen naar hem. Hij stapte vervolgens in zijn auto en reed achteruit. De agent opende hierop het portier van zijn auto en haalde de verdachte achter het stuur vandaan. De man verzette zich hevig hiertegen, waardoor de agent verwondingen aan zijn hand opliep. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Vernieling Op de Perzikstraat is zaterdag rond 12.50 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding de ruiten van de voordeur van de woning van zijn 35-jarige ex-vrouw aan de Perzikstraat hebben vernield. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Grasmachine en geld weggenomen Uit een verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk Zuid Oost werden tussen donderdag 21.00 uur en zaterdag 9.00 uur een grasmaaimachine en een nog onbekend geldbedrag gestolen. Verder werden in het gebouw diverse flessen drank kapot gegooid. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Asten: Gereedschap gestolen vanaf bouwterrein Vanaf een bouwterrein aan de Kanaalweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag onder andere een nog onbekende hoeveelheid gereedschap weggenomen. De daders hebben op het terrein twee keten opengebroken, één via een raam en de ander via een deur, en een aantal bouwcontainers doorzocht. Het is vooralsnog onduidelijk wat precies wordt vermist.

Bergeijk: Geld uit woning gestolen In een woning aan de Lijntstraat is vrijdagavond ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand te vernielen. Uit de woning werd een portemonnee met ruim 400 Euro weggenomen.

Best: Ramkraak Uit een bedrijf aan de Nijverheidsweg zijn vrijdagavond zes computers gestolen. De dader heeft de pui volledig vernield om binnen te komen.

Deurne: Aanhangwagen gestolen Vanaf een oprit van een woning aan het Zand is tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 9.00 uur een ambulanceaanhanger met het kenteken WK-98-VJ gestolen. De aanhanger was met behulp van een disselslot afgesloten.

Nuenen: Inbraak in bedrijf In een bedrijf aan de Berg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Uit het pand werd een kassa met een paar honderd Euro weggenomen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Someren: Fiets gestolen Uit een schuur behorende bij een woning aan de Geldestraat is tussen donderdag 20.00 uur en zaterdag 9.30 uur een fiets gestolen. De dader is op het erf gekomen door een toegangspoort open te breken. Vervolgens werd de schuurdeur opengebroken om de fiets weg te kunnen nemen.

Veldhoven: Woninginbraak In een woning aan de Dreef is vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant open te breken. Uit de woning werden een trui, twee t-shirts, een GSM, twee paspoorten, twee identiteitskaarten, de autopapieren en ongeveer 160 Euro weggenomen.

Westerhoven: Inbraak in woning In een woning aan de Dorpstraat is vrijdag tussen 12.00 en 20.15 uur ingebroken. Uit de woning worden een computer, een TV, een video, een GSM en ongeveer 300 Euro vermist. De dader kwam binnen door een ruitje van een achterdeur te vernielen.

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.35 uur

Brand in caravan

COTHEN- Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding over een brand in een caravan aan de Ossenwaard.

Een 28-jarige vrouw uit Cothen constateerde de brand, nadat zij naar buiten was gelopen. Zij zag vlammen uit de achterkant van de caravan komen en heeft daarop de brandweer gewaarschuwd. Brandweer en politie waren snel ter plaatse, maar desondanks is de caravan toch helemaal uitgebrand. Tijdens de brand was er niemand aanwezig in de caravan. De oorzaak van de brand is nog onbekend.De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Ramkraak

VEENENDAAL- In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 december heeft er ramkraak plaatsgevonden op een winkel aan de Hoogstraat/ Brouwerstraat.

Omstreeks 02.55 uur kreeg de politie via een getuige de melding binnen dat er een ramkraak bezig was. Ter plaatse kwam de informatie binnen dat de verdachten met twee voertuigen waren weggereden in de richting van de Scheepjeshof. Een direct zoekactie leverde niets op. In de omgeving van de winkel werd een bestelbus aangetroffen, deze blijkt van diefstal afkomstig. Verder was een rolluik van de winkel compleet vernield, waardoor aanzienlijke schade was ontstaan. De weggenomen buit is tot nu toe nog onbekend. De recherche stelt een onderzoek in.