Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-12-2002
1e persbericht 14 december 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van inbraak in autos aangehouden Na een melding van inbraken in drie autos, die geparkeerd stonden op een terrein aan de Smalle Haven, stelde de politie zaterdagochtend een onderzoek in. Rond 4.15 uur kon op het Begijnenhof een 26-jarige verdachte uit Benthuizen aangehouden worden. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Bilderdijklaan is vrijdagochtend rond 6.10 uur een 29-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,25 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
In de Heuvel Galerie is vrijdagavond tussen 20.15 en 20.30 uur een 27-jarige Eindhovenaar mishandeld. Dit gebeurde nadat een onbekende jongen tegen zijn vriendin aanliep. De onbekende begon tegen de vriendin van het slachtoffer te schelden. Toen de Eindhovenaar haar wilde beschermen werd hij in zijn gezicht geslagen. Hierdoor brak hij een tand. Het slachtoffer is voor behandeling naar de tandarts gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Betrapt bij het stelen van verkeersborden Op de Fuutlaan zijn zaterdagochtend rond 3.00 uur twee Eindhovenaren van 19 en 20 jaar op heterdaad betrapt door de politie toen zij een verkeersbord aan het wegnemen waren. Bij de verdachten werd een vuilniszak met verkeersborden aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Het duo is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Omstanders bemoeien zich met aanhouding Op het Stratumseind is zaterdagochtend rond 4.20 uur een 27-jarige Helmonder aangehouden. De verdachte beledigde de politie. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en verdwenen niet toen de politie hen verzocht te gaan. Hierop werd een 30-jarige verdachte aangehouden. De politie zetten een diensthond in om de omstanders weg te drijven.

Helmond: Verkeersborden gestolen
Op de Marktstraat zijn zaterdagochtend rond 4.00 uur drie Helmonders van 16 en 17 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van verkeersborden in Helmond. De politie trof het drietal op de Marktstraat aan bij een stapel verkeersborden. Deze zijn in beslag genomen. Een vierde verdachte wist te ontkomen. Het drietal is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Mishandeling
Op het Stratumseind is zaterdag rond 4.30 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding tegen de fiets van een 24-jarige Eindhovenaar hebben geschopt, waardoor deze op de grond viel. Toen het slachtoffer weer opstond werd hij in zijn gezicht geslagen. Hij liep een bloedneus op. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bromfietser rijdt door na aanrijding
Op de Kasteel Traverse is vrijdagavond rond 19.40 uur een 53-jarige vrouw uit Helmond gewond geraakt. De vrouw fietste over de het fietspad van de eerdergenoemde straat. Bij de kruising met de Zuid Koninginnewal wilde de vrouw linksaf slaan. Op dat moment werd ze aangereden door een bromfietser die in dezelfde richting reed. De vrouw viel. De bromfietser reed door na het gebeurde. De vrouw liep verwondingen aan haar enkel en in haar gezicht op. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Asten: Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding In zijn woning in Asten is zaterdagochtend rond 2.50 uur een 20-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het botsten tegen een geparkeerde auto aan het Koningsplein kort voor zijn aanhouding. Na de aanrijding is hij doorgereden. Uit onderzoek bleek dat de verdachte automobilist teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,55 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Auto tegen boom
Op de Uitgang is zaterdagochtend rond 5.30 uur een 23-jarige automobilist uit Hapert door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloren. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer zat bekneld in de auto en is door de brandweer bevrijd. Hij is zwaargewond overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Breugel: Dronken man belandt in sloot
Op de Plantenlaan is zaterdagochtend rond 2.00 uur een 32-jarige verdachte Duitser aangehouden wegens openbare dronkenschap. De politie kreeg een melding van een man die in een sloot was gevallen en stelde meteen een onderzoek in. Ter plaatste bleek de persoon dronken te zijn en inmiddels op het droge te liggen. Toen zij de man aanspraken reageerde hij agressief en viel weer in de sloot. Hij weigerde alle hulp. De man is uiteindelijk onder verzet uit de sloot gehaald en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Deurne: Roodlichtcontrole
Op de kruising Stadhoudersweg Lage Kerk is vrijdag tussen 14.30 en 15.15 uur een roodlichtcontrole gehouden. Hier reed niemand door rood. Aansluitend werd van 15.20 tot 16.45 uur gecontroleerd op de kruising Liesselseweg Fabriekstraat. Hier werden twee bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood en één voor het niet handsfree bellen.

Geldrop: Alcoholcontrole
Vrijdagavond is van 19.15 tot net na middernacht een alcoholcontrole gehouden op de Nuenenseweg. In totaal werden 256 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Eén automobilist, een 26-jarige Eindhovenaar, had teveel gedronken (zie persbericht 3 van 13 december 2002). Tijdens de alcoholcontrole werd ook aandacht besteed aan de verlichting van de verkeersdeelnemers. 17 fietsers werden bekeurd omdat de verlichting van hun vervoermiddel niet in orde was. Verder werd één automobilist bekeurd vanwege de blauwe koplichten van zijn auto.

Heeze: Verlichtingscontrole
Op de Ginderover en de Jan Deckersstraat is vrijdagavond een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 25 voertuigen gecontroleerd. Vijf personen kregen een bekeuring. Twee voor het rijden op een fiets zonder verlichting en drie voor het autorijden met de mislichten aan.

Veldhoven: Ongeluk met dodelijke afloop
Op de Heemweg is donderdagavond rond 23.00 uur een 70-jarige fietster uit Veldhoven geschept door een 18-jarige automobilist uit Veldhoven toen zij vanaf de Burgemeester van Hoofflaan de rijbaan overstak. Het slachtoffer, mevrouw C.W.M. van Zantvoort - van Arnhem, is in de nacht van donderdag op vrijdag in het ziekenhuis overleden. De Koninklijke Marechaussee en de politie onderzoeken de juiste toedracht van het ongeval.

Veldhoven: Automobilist gewond
Op de Zandoerleseweg is zaterdagochtend rond 1.45 uur een 22-jarige automobilist uit Utrecht gewond geraakt. De man verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig en reed een vluchtheuvel op. Achtereenvolgens botste hij toen tegen een verkeersbord en een houten paal. Hij kwam uiteindelijk in de rechterberm tot stilstand. De man is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het MMC in Veldhoven. Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen.

Veldhoven: Verdachte aangehouden
Na een melding van een poging tot inbraak bij een woning aan de Bergerhei stelde de politie zaterdagochtend onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in. Rond 3.35 uur kon op de Bergerhei een 24-jarige verdachte Veldhovenaar aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.