Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 14-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Gladde wegen, veel aanrijdingen
FLEVOLAND De politie heeft vrijdagnacht en zaterdagochtend een groot aantal meldingen van aanrijdingen gehad. IJzel zorgde met name in het zuiden van de provincie voor verkeersoverlast. Zo is, in verband met de gladheid, de Oostvaardersdijk een tijd afgesloten geweest. Daar vonden ook aanrijdingen met voornamelijk materiele schade plaats. Na strooiwerkzaamheden gaf rijkswaterstaat in de loop van de ochtend de dijk weer vrij voor het verkeer.

Aanhouding belediging en verzet
ALMERE Een 41-jarige man uit Almere en een 38-jarige man uit Baarn zijn vrijdagnacht aangehouden, onder andere voor belediging. Surveillerende agenten zagen dat een groep mensen ruzie had met portiers van een horecagelegenheid. Vermoedelijke reden voor de ruzie was toegangsweigering. Toen de politie wilde ingrijpen, beledigde de 41-jarige een agent. Bij zijn aanhouding verzette de 41-jarige zich en de 38-jarige belemmerde de aanhouding. De 38-jarige is met pepperspray onder bedwang gebracht. De politie bracht beide verdachten geboeid over naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding vernieling
ALMERE Een 16-jarige jongen uit Almere is vrijdagavond aangehouden voor het vernielen van winkelruiten. Na de aangifte van de vernieling in de Meistraat, vond de politie de jongen die aan het signalement voldeed, in de buurt. De jongen is voor nader verhoor ingesloten op het bureau.

Heengezonden
LELYSTAD Vrijdagmiddag werd bij de politie gemeld dat ruiten op de Zeilweg ingeslagen waren. De politie hield op weg naar deze melding twee mannen in hun autos die voldeden aan het signalement, aan. Onderzoek wees echter uit dat er geen ruiten vernield waren. Daarop zijn beide mannen meteen heengezonden.

Aanhouding illegaal posters plakken
ALMERE Surveillerende agenten hielden vrijdagavond een 22-jarige Amsterdammer aan voor het illegaal plakken van posters. Zij zagen hem in de buurt van het station de posters plakken en wegrennen. De agenten vonden hem in een auto in de buurt. Achter de auto lag een plas lijm en in het voertuig lagen andere bijhorende spullen. De 22-jarige is aangehouden en nader verhoord op het politiebureau. Hij deed afstand van de posters en lijm. Proces-verbaal is opgemaakt en de Amsterdammer is heengezonden.

Beroving
ALMERE Bij de politie is vrijdagavond aangifte gedaan van een beroving. Een 34-jarige vrouw uit Almere gaf aan rond half zeven op weg van het Wim Kanplein naar de Glenn Millerweg door een nog onbekende persoon beroofd te zijn van haar tas. Zij liep daarbij gezichtsletsel op. De politie onderzoekt de zaak.

Aanrijdingen
URK Vrijdagavond raakte een 20-jarige bromfietser uit Urk gewond bij een aanrijding. Volgens getuigenverklaringen reed de 20-jarige westwaarts op het Toppad en zag hij vermoedelijk een verkeersdrempel over het hoofd. Daardoor viel de bromfietser. De man die geen helm op had, is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis te Emmeloord. Daar is ook een bloedproef afgenomen, omdat de politie vermoedt dat de bromfietser alcohol genuttigd had.
LELYSTAD Vrijdagnacht kwam de auto van een 39-jarige Lelystedeling in de sloot van de Larserringweg terecht. Ter plaatse zagen agenten dat de man al uit zijn auto was en opgevangen was door een vrachtwagenchauffeur. De 39-jarige is met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. Daar is een bloedproef afgenomen, omdat de politie vermoedt dat de bestuurder onder invloed gereden had.

Aanhoudingen bij ruzie
EMMELOORD Na een melding van een ruzie op de Lange Nering, ging de politie ter plaatse en sprak met omstanders. Een aantal mensen had ruzie gekregen waarbij een 25-jarige man uit Emmeloord gezichtsletsel opgelopen had. De politie hield een 18-jarige man uit Leek en een 17-jarige jongen uit Vollenhove aan. Deze zijn voor nader verhoor ingesloten.

Aanhouding voor alcohol
LELYSTAD Een 32-jarige automobilist uit Emmeloord werd vrijdagavond op de Middendreef aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel surveillerende agenten op, omdat hij over de busbaan reed. Bij het aanspreken van de man roken de agenten alcohol. Zij hielden hem aan. Op het bureau werd een promillage van 1,43 vastgesteld. Hij was al eerder voor het rijden onder invloed aangehouden geweest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen. Proces-verbaal is opgemaakt. Met een rijverbod van 7 uur is hij heengezonden.

LELYSTAD Vrijdagnacht hield de politie op de Laserdreef een alcoholcontrole. In totaal deden 53 bestuurders een blaastest. Een bestuurder werd aangehouden, omdat deze een te hoog promillage had (0,71). Deze verdachte is met een boete van 190 euro en een rijverbod van 2 uur heengezonden.