Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-12-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Blauwe avond in Zeist

ZEIST De politie heeft vrijdagavond 13 december een zogenaamde blauwe avond gehouden. Tijdens deze avond werd gericht toezicht gehouden in diverse wijken in Zeist waaronder Zeist-West, Zeist-Noord en het centrum. Naast de reguliere surveillancedienst in het district waren zestien extra agenten van verschillende afdelingen in dienst. Tijdens de controle werden in totaal 47 bekeuringen uitgeschreven voor het onder meer niet voeren van fietsverlichting, foutief parkeren en het tegen de richting in rijden. Er werd een gestolen bromfiets aangetroffen. Het publiek reageerde positief op de actie.

Alcohol veroorzaakt aanrijdingen
DE BILT Een 48-jarige vrouw uit Bilthoven is vrijdagavond omstreeks 22.30 uur aangehouden op de Biltse Rading na enkele aanrijdingen te hebben veroorzaakt. Op de Biltse Rading was zij tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Even daarvoor was zij op de Halleylaan tegen twee geparkeerde voertuigen aangereden. Bij ademanalyse bleek zij een alcoholpromillage van 2,45 in het bloed te hebben. Haar rijbewijs is ingetrokken en zij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Onopvallende verkeerscontroles
BUNNIK/ODIJK/ZEIST Vrijdagmiddag heeft de politie diverse bekeuringen uitgeschreven tijdens onopvallende verkeerssurveillance in het district. Zo werd op de Schoudermantel in Bunnik een vrachtwagenchauffeur bekeurd die op de busbaan reed, een inrijverbod negeerde en waarvan een deel van de lading over de grond schuurde. In Odijk werd de politieauto rechts ingehaald op de busbaan van de Provinciale Weg door een motorrijder. Deze ging op de bon evenals een niet handsfree bellende automobilist op de Esdoornlaan in Odijk. Dit laatste gebeurde ook in Zeist op de Slotlaan waar ook drie bestuurders werden bekeurd op de Weeshuislaan omdat zij in de verboden rijrichting reden.

Snelkraak

BILTHOVEN Bij een bedrijf aan de Rembrandtlaan is zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur een snelkraak gepleegd met een auto. De buit bedroeg enkele honderden euros. De recherche van het district Binnensticht onderzoekt de snelkraak.