CLEAR CHANNEL ENTERTAINMENT

Prestigieuze stadioncross voor 1e keer in Europa

FIM World Supercross in Gelredome

Op zaterdag 14 december organiseren Clear Channel Entertainment en Dorna Off Road de eerste Europese Supercross Grand Prix in het Arnhemse Gelredome. Deze race, waar de beste rijders van de wereld aan de start worden verwacht, maakt deel uit van de internationale 2003 FIM World Supercross Grand Prix.

De World Supercross is sinds jaren het hoogst haalbare in de motorcross, vergelijkbaar met de formule 1 in de autosport. Tot nu toe speelde het circus zich alleen af in de VS, maar nu heeft de organisatie besloten dit prestigieuze kampioenschap naar Europa te brengen. Het deelnemersveld bestaat uit de beste rijders ter wereld, waaronder Jeremy McGrath, Chad Reed, Tim Ferry en David Vuillemin.

Supercross staat garant voor topsport met een hoog entertainmentgehalte. Op de vloer van Gelredome wordt met speciale klei (ruim 300 vrachtwagens, 5500 m3) een parcours aangelegd, waarop de veertig toprijders hun spectaculaire sprongen uitvoeren. Gelredome is als locatie zeer geschikt voor dit evenement, omdat alle toeschouwers vanaf hun comfortabele zitplaats een uitstekend zicht hebben op het gehele parcours.

Er worden twee Europese Grand Prix georganiseerd: één op 7 december in Genève en één op 14 december in Arnhem. Deze twee vormen samen met de 16 Amerikaanse races de 18 ronde tellende FIM World Supercross Grand Prix. Het volledige schema van de 2003 FIM World Supercross GP is te vinden op www.sxgp.com.

Kaartverkoop begint zaterdag 21 september om 10.00 uur door Ticket Service, via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 eurocent/min.), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.


---