Ingezonden persbericht


Persbericht 3: Arnhem (Gelredome), 24 november 2002

THQ FIM World Supercross GP - Gelredome (Arnhem) 14 dec. 2002


Onderwerp:

100.000 Dollar prijzengeld trekt bijna alle Amerikaanse toppers naar FIM World Supercross in Gelredome

Clear Channel Entertainment, het Gelredome en de Nederlandse motorsportbond KNMV, kondigen vol trots aan dat bijna de volledige Amerikaanse top aan Supercross rijders acte de presence geeft tijdens de FIM World Supercross in Arnhem op zaterdagavond 14 december.

Bijna alle fabrieksteams van het Amerikaanse Supercross kampioenschap hebben hun toezegging gedaan en de inschrijvingen van hun rijders bevestigd voor de twee supercrosses die dit jaar voor het eerste in Europa worden verreden (Genève op 7 dec. en Arnhem op 14 dec.). In dit eerste jaar dat het Supercross kampioenschap een officieel FIM wereldkampioenschap wordt, is er slechts een enkele topper niet van de partij door andere verplichtingen. Maar nadat de Amerikaanse computerspel gigant THQ het hoofdsponsorschap van de WK cyclus op zich genomen heeft, wordt de druk op huidig kampioen Ricky Carmichael zelfs ook groot, omdat hij door THQ gesponsord wordt. Maar of Carmichael nu wel of niet van de partij is, op hij en de geblesseerde Travis Pastrana na is de hele top 20 van Amerika present in het Gelredome, hetgeen een absoluut unieke situatie voor de Europese motorsport is.

Op de alsmaar groeiende deelnemerslijsten voor de twee Europese evenementen in Genève en het Gelredome (Arnhem) prijken op dit moment de volgende AMA-topmotorcrossers die op jacht gaan naar het prijzengeld van 100.000 dollar:

Jeremy McGrath, KTM; David Vuillemin, Yamaha; Mike LaRocco, Honda; Nick Wey, Yamaha; Tim Ferry, Yamaha; Chad Reed, Yamaha; Heath Voss, Yamaha; Sebastien Tortelli, Suzuki; Kyle Lewis, Honda; Grant Langston, KTM (King of Berci in 2002); Jean Sebastien-Roy, Honda; Keith Johnson, Yamaha; Joaquin Rodrigues, KTM; Steve Boniface, KTM; James Polvolny, Honda en Ryan Clark, Yamaha.

Nederlandse deelname

Het deelnemersveld met 20 USA-toppers wordt gecompleteerd met de Supercross-top uit Europa, terwijl de KNMV druk bezig is om ook Nederlandse deelname aan het hoofdprogramma in de 250cc klasse en zeker in het 125cc bijprogramma rond te krijgen.

Het THQ World Supercross GP kampioenschap bestaat uit 17-rondes, waarvan er 2 in Europa worden verreden in 15 in Amerika. De (16E) ronde in Daytona telt niet mee voor het FIM en het AMA kampioenschap. -De rijders moeten in alle 17 tellende Supercrosses deelnemen (ook in Europa) om zich aan het einde van het seizoen tot wereldkampioen te kunnen laten kronen.

Gratis digitale FIM World Supercross Nieuwsbrief

Meer informatie, te gekke foto s die je als wallpaper op je PC kunt plaatsen en alle ins and outs vind je op de website www.supercross.nl , waar je je tevens kunt opgeven voor de Supercross Nieuwsbrief die je per e-mail zult ontvangen.

Voorverkoop entreekaarten

De voorverkoop van entreekaarten is reeds in volle gang. Via www.ticketservice.nl kunt u online kaarten bestellen of nog makkelijker via de telefoon op het nummer 0900-300 1250 (0,99 ct p/m). Ook bij de 151 grotere postkantoren, de 33 GWK stationskantoren, en 12 grotere VVV-kantoren zijn kaarten voor de FIM World Supercross verkrijgbaar. De toegangskaarten voor de diverse tribunes en rangen variëren van ¬ 40,- t/m ¬ 50,-. Daarnaast biedt de KNMV in samenwerking met het Gelredome de mogelijkheid voor VIP-arrangementen. Meer informatie over de VIP-arrangementen kunt u inwinnen bij de KNMV-kantoor in Arnhem tel. (026) 3528510.

Kaartverkoop in België

De voorverkoop van entreekaarten in België geschiedt aan de dienst ticketverkoop van uw Fnac-winkel, of via telefoonnummer 0900-00600 (0,45 ¬/min.) van Ticket Fnac of via de website www.fnac.be (zoek op naam Supercross onder de button ticketverkoop). De toegangskaarten voor de diverse tribunes en rangen variëren van ¬ 40,- t/m ¬ 50,-.

Bereikbaarheid Gelredome

Geadviseerd wordt om het openbaar vervoer naar het Gelredome te komen! Vanaf Arnhem CS staat U met extra ingezette bussen binnen 5 minuten bij Gelredome. Voor hen die toch met de auto willen komen: Volg dan de veelvuldig langs de snelweg "P Gelredome", u wordt dan naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats geleid. Van daaruit rijden shuttlebussen die u voor de deur van het Gelredome afzetten en na afloop weer terugbrengen naar de parkeerplaats.


---

Persinfo :

THQ World Supercross GP en AMA Supercross Series structuur deelname van rijders, gelden, premies, etc.

Aurora (USA), (24 november 2002).

Op 7 december in Genève en op 14 december in het Gelredome in Arnhem, maakt supercross een historische sprong voorwaarts door een wereldwijd kampioenschap dat herkend wordt in de hele wereld. De 15 supercross evenementen die traditioneel worden georganiseerd door Clear Channel Entertainment in Amerika zal worden samengevoegd met twee geselecteerde internationale evenementen in Europa, waarmee het door de Amerikaanse computerspel gigant THQ gesponsorde World Supercross GP is ontstaan. In 2002-2003, bevat deze internationale competitie twee THQ World Supercross GP evenementen in Europa: op 7 december 2002 in het Palexpo in Genève (Zwitserland) en op zaterdagavond 14 december 2002 in het Gelredome in Arnhem. Behalve de 15 rondes die worden verreden in Amerika (samen met het Daytona, Florida supercross evenement), bestaan de AMA Supercross Series uit een zestiental evenementen, op zich staand Amerikaans kampioenschap.

Serie structuur:

Het THQ World Supercross GP wordt georganiseerd met de originele regels, evenement formules en structuur die ontwikkeld is in het dertig jarige bestaan in Amerika van de AMA Supercross Serie. Er zijn geen veranderingen aangaande de klassenindeling, technische regels of evenement formules. De huidige FIM regels verplichten het gebruik van ongelood brandstof; maar de FIM heeft in een overgangsfase toegestemd met een uitstel van de implementatie van ongelode brandstof tot het 2003-2004 seizoen.

De internationale evenementen die gepland staan voor december 2002, bestaan uit de klasse 250cc tweetaktmotoren en 250cc en hoger als het gaat om 4-takt machines. Het 125cc bijprogramma is alleen bedoeld voor de Nederlandse en internationale rijders.

De THQ World Supercross GP zal de nieuwe THQ World Supercross GP kampioen huldigen tijdens het traditionele supercross banket dat jaarlijks de dag na de laatste supercross race in Las Vegas wordt gehouden, waar ook de AMA Supercross Serie kampioen (de winnaar van de 16 ronden in Amerika) wordt gehuldigd.


Deelname van rijders:

Elke ronde van het THQ World Supercross GP zal bestaan uit een veld van 40 toprijders. Het 40 koppige startveld van Genève en Arnhem zal bestaan uit de eerste 20 rijders uit het AMA kampioenschap van 2002 en 20 overige internationale rijders. Om zich te kwalificeren voor het THQ World Supercross GP kampioenschap moeten rijders deelnemen aan internationale rondes. Echter, rijders die aanspraak willen maken op het winnen van het AMA Supercross Series kampioenschap zijn (in dit eerste overgangsjaar) nog niet verplicht deel te nemen aan de internationale rondes in Europa. Rijders die enkel deelnemen aan de 16 Amerikaanse rondes kunnen alleen aanspraak maken op de AMA Supercross Series titel. Wie Genève en/of Arnhem laat schieten kan geen Wereldkampioen Supercross worden.

Prijzengelden

De prijzengelden van de THQ World Supercross GP evenementen zijn $ 70.000,- per ronde.

Premie Awards per serie

Clear Channel Entertainment - Motor Sports heeft een THQ World Supercross GP punten fonds, waarin $ 250.000,- te verdienen valt. De THQ World Supercross GP wereldkampioen ontvangt een bonus van $ 100.000,-.

Tevens is er een $ 100.000,- privé rijders fonds dat wordt aangeboden door Clear Channel Entertainment - Motor Sports. De verdeling van dit puntenfonds wordt alleen gebaseerd op de einduitslag van de privé rijders die hebben deelgenomen aan de AMA Supercross Series.

Om aanspraak te maken op THQ World Supercross GP bonus awards moeten de rijders ook deelnemen aan allebei de internationale wedstrijden in Genève en Arnhem en aanwezig zijn bij het banket in Las Vegas op zondag 4 mei 2003. Het bonusgeld van rijders die niet aanwezig zijn op het banket, dat elk jaar wordt georganiseerd door Clear Channel entertainment - Motor Sports wordt gelijk verdeel onder de aanwezige aanspraakmakende rijders die wel aanwezig zijn op het banket. Uitzonderingen op deze regel wordt gemaakt voor rijders die onmogelijk kunnen komen in verband met blessures of vooraf aangegeven familieomstandigheden. Een gedeeld punten fonds met een bedrag van $ 250.000,- wordt betaald aan rijders gebaseerd op hun einduitslag van de AMA Supercross Series evenementen.

Reizen

Amerikaanse rijders die worden uitgenodigd voor de evenementen van 7 en 14 december ontvangen een reisvergoeding in overeenkomstig de bestaande regels van de FIM. Vervoerskosten en onderdak is alleen voor een rijders en een helper per rijder. In overleg Clear Channel - Motor Sports betaalt de kosten voor overzees vervoer van motoren en verdere onderdelen voor de internationale wedstrijden.

Overzeese arrangementen voor de evenementen van 7 en 14 december worden verzorgd door Entertainment Logistics, een bedrijf met veel ervaring in het verzorgen van zulke producten naar andere overzeese gebieden. Alle motoren en onderdelen worden per vliegtuig vervoerd en verzekerd tegen schade of verlies tijdens het vervoer. De motoren die worden vervoerd naar de Europese evenementen worden gelijk na het evenement van 14 december terug vervoer.

Voor meer informatie over het 2002 - 2003 THQ World Supercross GP seizoen kan men contact opnemen met Todd Jendro, directeur supercross, Clear Channel Entertainment - Motor Sports.

Het THQ World Supercross GP kampioenschap is een serie die bestaat uit 17 rondes. Deze evenementen worden georganiseerd en gepromoot door Clear Channel Entertainment. De kampioen zal worden gehuldigd op basis van de behaalde punten in de 17 rondes. Rijders moeten deelnemen aan de internationale rondes om aanspraak te maken op het winnen van het World Championship. De 17 evenementen THQ World Supercross GP bestaan uit twee internationale rondes en 15 van de 16 evenementen die behoren tot de AMA Supercross Series. Het 16de AMA Supercross Series evenement dat wordt verreden in Daytona Beach, Florida, is zelfstandig georganiseerd door de International Speedway Corporation en maakt geen deel uit van het THQ World Supercross GP en er worden derhalve ook geen WK en AMA punten uitgereikt.

Over Clear Channel Entertainment

Clear Channel Entertainment, waar ook het Nederlandse Mojo Concerts onderdeel van is, is een ontwikkelaar en marketeer van live evenementen. Het is een onderdeel van Clear Channel Worldwide (NYSE: CCU), een wereldwijde leider in de out-of-home industrie. Clear Channel Entertainment heeft de rechten en exclusieve boekingen van jaarlijks ongeveer 135 live popconcert-locaties en andere entertainment locaties, bestaande uit meer dan 100 accommodaties in Noord - Amerika en 30 in Europa. In 2001 bezochten meer dan 66 miljoen mensen de ongeveer 26.000 evenementen die georganiseerd en gepromoot werden door Clear Channel Entertainment. Een voorbeeld van deze evenementen zijn: muziek- en popfestivals, Broadway, West End en theatershows, familieshows, gespecialiseerde sport evenementen waaronder motorsport evenementen. Het bedrijf, dat opereert vanuit Noord Amerika, Europa, Zuid Amerika en Australië verzorgt tevens de belangen van verschillende atleten door het management, de marketing en financiële ondersteuning te geven aan veel van 's wereld professionele top atleten. Meer informatie hierover vindt u bij www.cc.com en www.cleachannel.com.

Over THQ World Supercross GP

THQ World Supercross GP, de eerste off road motorsport serie in de wereld, bestaande uit een competitie van 17 rondes, wordt gepromoot en georganiseerd door Clear Channel Entertainment - Motor Sports en bekrachtigd door de FIM en door de AMA Pro Racing in Amerika. De FIM, Fédération Internationale de Motocyclisme, is de overkoepelende wereld organisatie. 85 Nationale federaties, 6 Continentale Unies en verschillende gespecialiseerde organisaties zijn aangesloten bij de FIM. Dorna is een internationale sport organisatie, opgericht in 1988, en organisator van grote internationale motorsport evenementen. Het hoofdkantoor is gesitueerd in Madrid, Spanje. Verder zijn er nog kantoren in Barcelona, Londen en Tokio, het bedrijf wordt beheerd door CVC Capital Partners, een onafhankelijk privé aandelenkapitaal leverancier, met 75% deelname. Naast het THQ World Supercross GP, heeft Dorna de rechten van MOTO GP, het FIM Motorcross World Championship en de Motorcross der Naties.

Over FIM

De FIM, Fédération Internationale de Motocyclisme, is de overkoepelende wereld organisatie, waar de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) een onderdeel van is. Bij de FIM zijn 85 Nationale bonden (waaronder de KNMV), 6 Continentale Unies en verschillende gespecialiseerde organisaties aangesloten.

De FIM houdt zich tevens bezig met activiteiten op verschillende gebieden die niets met sport te maken hebben. Dit zijn o.a. toerisme, motorrijden als vrijetijdsaspect, verschillende zaken die gaan over de leden en veiligheid voor motorrijders op de weg. Het is tevens belast met aspecten die gerelateerd zijn aan motoren zoals milieu en ontwikkeling van motoren.

Over Dorna

Dorna is een internationale sport organisatie, opgericht in 1988, en organiseert grote internationale motorsport evenementen, waaronder de wegrace Grands Prix zoals de Dutch TT en de motorcross GP s. Het hoofdkantoor is gesitueerd in Madrid, Spanje. Verder heeft Dorna kantoren in Barcelona, Londen en Tokio, het bedrijf wordt beheerd door CVC Capital Partners, een onafhankelijk privé aandelenkapitaal verschaffer, met 75% deelname. Het management van Dorna heeft controle ver de overblijvende 25%. De Dorna groep heeft de rechten van Moto GP sinds 1992, dit is de voornaamste activiteit met 16 evenementen verdeeld over 5 werelddelen elk jaar. In 2001 keken meer dan 5 biljoen kijkers in 208 landen naar de televisie uitzendingen. Vanaf 2001 is Dorna's ervaring uitgebreid over het FIM Motorcross World Championship, de Motorcross der natie en het FIM Supercross World Championship. De televisie uitzendingen bereikten 112 landen in 2001. Dorna brengt tevens 'Ad-Time' op de markt een roterend advertentie systeem in Zuid Amerika, Japan en Europa. Het systeem wordt veelvuldig gebruikt bij basketbal, volleybal en voetbal (evenementen).

Door al deze activiteiten van Dorna is er als vanzelfsprekend een groot aantal mensen met kennis en expertise in adverteren, sport, TV, media, technologie en wetgeving actief voor Dorna. Momenteel werken er bij Dorna 150 fulltime en ongeveer 300 tijdelijke werknemers tijdens drukke periodes.

Over AMA

AMA Pro Racing is het erkende motorsport orgaan in de U.S. Het sanctioneert de AMA Supercross Series het AMA Chevy Trucks U.S. Motorcross Championship, het AMA Chevy Trucks U.S. Superbike Championship en het AMA Progressive Insurance U.S. Flat Track Championship. Meer dan 1.7 miljoen fans bezochten AMA Pro Racing evenementen gedurende het 2001 seizoen


***************

Ingezonden persbericht