Ingezonden persbericht

14 & 15 december 2002

persbericht

Verkoopexpositie in Kunstkerk Dordrecht
Inspiratie voor Kerst

In het weekend van 14 en 15 december tussen 14.00 en 19.00 uur zet de Kunstkerk (voormalige Nazarenerkerk) haar deuren wijd open voor een bijzondere verkoopexpositie. Kunstenaars, musici en een kok presenteren hun visie op kerst, de bezoeker kan de kerst voelen, zien, ruiken, horen, proeven én kopen. Aangeklede eettafels, live muziek, een proeverij met recepten voor thuis en talloze originele cadeaus. Kerst in trendy stijlen: van sober tot 'glamourous', van modern tot geïnspireerd op het verleden, van zakelijk tot erotisch.

Vormgeving: schoonheid in al haar facetten
In samenwerking met onder andere galerie Intermezzo zijn vormgevers uitgenodigd hun favoriete aankleding van tafel en kerstboom te presenteren. Ze tonen origineel tafelgoed en decoraties waarvan enkele ook thuis eenvoudig te maken zijn. Ook eigen ideeën kunnen aan hen worden voorgelegd. Er is o.a.werk te zien van Charlotte Wooning, Marije Vogelzang, Frieda den Ouden, Brigit Daamen, Arianne van der Gaag, Eveline Jansen, Yoka Voorbach,Engelien van den Dool, Evert Rodewijk, Ulrike Rapp, Sietske Verstegen, Pietdesign en Marita Staf.

Muziek: komt dat horen met eigen oren
Zaterdag om 17.00 uur live jazz met Timcom (The International Pool of Contemporary Musicians) onder leiding van contrabassist Nick McGuire. Zij laten zich inspireren door de verschillende stijlen van de kunstenaars en doen waar zij om bekend staan: musiceren op plaatsen die inspireren.

Op zondag om 15.00 uur combineert klassiek gitarist en componist Marcel La Haye soberheid en sfeer met Spaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden.

Proeverij: laat de smaakpapillen spreken
Schuif aan bij 'Mevrouw Visser kookt en bakt' en kies de lekkerste hapjes uit, waarvan het recept bovendien mee naar huis mag. Ook hier tips op maat voor wie er nog niet helemaal uit is voor de eerlijke kersttafel met pure ingrediënten.

Restauratieatelier: sta stil in verwondering
De ambachtslieden van het Restauratie-atelier Limburg (SRAL) tonen de resultaten van de restauratie van een Friese goudleerkamer en geven een toelichting.

De verkoopexpositie is een unieke combinatie van historische en eigentijdse cross-overs. Laat oog, oor en tong strelen.

Over de Kunstkerk: een bijzondere belofte
Deze (voormalige Nazarener) kerk uit de 19e eeuw krijgt meer en meer een spilfunctie in het Dordrechtse culturele leven. Over enkele jaren vormt zij samen met de nog te bouwen Kunstpassage de overgang van geschiedenis naar beeldende kunst in het Hofkwartier. Als opmaat daartoe wordt zij de komende tijd reeds een broedplaats van kunsten, geschiedenis en wetenschap. Ze zal fungeren als atelier en podium voor eigentijdse vormgevers, wetenschappers en ondernemers; een inspirerende ontmoetingsplaats voor cultuurliefhebbers.

Openingstijden:
Zaterdag 14 december 14.00 - 19.00 uur met live muziek om 17.00 uur; zondag 15 december 14.00 - 19.00 uur met live muziek om 15.00 uur.

Locatie:
Kunstkerk, Museumstraat 65 (tegenover Dordrechts Museum), Dordrecht

Parkeren:
Betaald parkeren in parkeergarage de Drievriendenhof. Gratis parkeren bij Energiehuis (10 minuten loopafstand van Kunstkerk).