Gemeente Hoorn


Onthulling fontein Kleine Noord door vorst uitgesteld

Persbericht d.d.: 12 december 2002

De onthulling van de fontein 'De Waterdrager' op de kop van het Kleine Noord, op zaterdag 14 december, is door het intreden van de vorst uitgesteld. De vorst maakt het onmogelijk het beeld, waar de fontein haar naam aan dankt, in de fonteinbak te plaatsen. De activiteiten die gepland staan rond de onthulling gaan wel gewoon door.

Het is zaterdag evengoed gezellig aan de kop van het Kleine Noord. Allerlei activiteiten zijn in het kader van de onthulling georganiseerd. Zo zal er een rode loper liggen over de hele lengte van het Kleine Noord, is er een antiek- en verzamelmarkt en live muziek.

De fontein komt er in het kader van de herinrichting van het Kleine Noord. Vanuit de zogenaamde gemeentelijke percentageregeling beeldende kunst was er geld beschikbaar voor een kunstwerk. De Belangenvereniging Kleine Noord wilde graag een fontein. Dit heeft geresulteerd in en een fontein met een beeld van kunstenaar Jan Ros uit Amersfoort.

De gelden voor 'De Waterdrager' zijn bijeengebracht door de gemeente Hoorn, de Provincie Noord-Holland, de Belangenvereniging Kleine Noord en andere sponsoren.

---
Laatste wijziging deze pagina: 13 december 2002