Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ross krijgt eerste startpakket-voor-stoppers

De Nederlandse Kankerbestrijding/Koninging Wilhelminafonds (KWF) en DEFACTO hebben vanochtend het eerste startpakket-voor-stoppers aangeboden aan staatssecretaris Ross.

Het starterspakket bestaat uit een lijst met hulpmiddelen bij het stoppen met roken, een brochure en een video met stop-ervaringen van bekende Nederlanders als René Froger en Martin Bril. Het pakket is onderdeel van een vierjarige campagne die mensen moet helpen bij het stoppen met roken. Onderzoek wijst uit dat ondersteuning de kans op succes kan verdubbelen.

Ik vind dit starterspakket goed passen in het evenwichtig tabaksontmoedigingsbeleid dat VWS voert, zei staatssecretaris Ross vanochtend in Rotterdam, waar ze het eerste starterspakket in ontvangst nam. Ik ben blij dat ik hier 1,2 miljoen euro voor heb kunnen vrijmaken. Pluspunt van het pakket is dat mensen de keus krijgen tussen diverse methoden om te stoppen met roken.

Goede voorbeeld
Om het goede voorbeeld te geven gaat Ross ook op haar eigen departement het gratis startpakket uitdelen, om haar ambtenaren te helpen bij het maken van goede voornemens voor 2003. Ze hoopt dat meer werkgevers haar voorbeeld zullen volgen.

De pakketten zijn vanaf maandag gratis verkrijgbaar bij onder meer apotheken, GGDen, huisartsen, tandartsen en ziekenhuizen.

Roken 1. Roken
Themapagina, 16-4-2002

Stopeffectief 2. Stopeffectief
Externe link, 13-12-2002

Informatie van DEFACTO over hulpmiddelen bij stoppen met roken.

Defacto, voor een rookvrije toekomst 3. Defacto, voor een rookvrije toekomst
Externe link, 24-7-2000

Website van de nationale organisatie voor voorlichting over de gezondheidsrisico's van roken.

Nederlandse Kankerbestrijding/KWF 4. Nederlandse Kankerbestrijding/KWF Externe link, 13-12-2002